2022 BMW iX Prototip Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0
2294

2022 BMW iX Prototip hakkında bilmeniz gereken her şeyi tek tek inceleyeceğiz.

BMW, iNext konseptini ilk kez 2018 yılında tanıttı. Ünlü üretici elektrikten ilham alan keşiflerinin sonucunun yalnızca içten yanmalı motordan tamamen arınmış bir araç olmayacağını gösterdi. Aynı zamanda en yeni EV’ler kadar yenilikçi olacağını vaat ettiler. Sonuç, gelecek yılın başlarında üretime girmesi planlanan BMW iX.

2022 BMW iX Prototip Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey

BMW’nin EV pazarına ilk girişi olan i3’ün aksine, Bavyera markası iX’i tam boyutlu bir SUV yapmaya karar verdi. BMW iX’in en önemli avantajlarından biri, X5 ile aynı uzunlukta olmasıdır. Buna rağmen İX, X7’den daha fazla iç mekana sahiptir.

Bu öncelikle pilleri arabanın altında depoladı. Ayrıca fiziksel olarak daha küçük elektrik motorlarından oluşan EV platformundan kaynaklanıyor. Arka koltuktaki yolcular bunu en çok takdir edeceklerdir. Çünkü EV’nin ön ve arka aks ile mekanik bir bağlantısı yoktur. Bu da zeminin ortasında garip bir tümseğe neden olan merkez tünel gerekliliğini ortadan kaldırır.

2022 BMW iX Prototip Hakkında Bilmeniz Gerekenler

BMW İX’de başlangıçta iki powertrains sunacak. BMW iX xDrive40, 322 hp güç üretir. Ayrıca 77 kWh pil sayesinde 425 km’ye yakın bir menzil sunar. Daha güçlü xDrive50, toplam 516 hp güç sağlar. Ayrıca tek bir şarjla 630 km’ye kadar 111 kWh pil sunar. Bir iX M60 gelecekte ortaya çıkacak ve 590 hp üzerinde üretim yapması bekleniyor.

iX ile gelen modernizasyona uyum sağlamak için BMW, iç mekanına çağdaş bir görünüm kazandırmaya karar verdi. Bunun bariz bir göstergesi, sekizgen biçimli direksiyon simidi ve arkasında oturan ve sekizinci nesil BMW iDrive tarafından çalıştırılan genişletilmiş kavisli ekrandır.

2022 BMW iX Prototip Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hız 200 km/s İle Sınırlıdır ve Kaputu Açamazsınız

Ancak geleneksel BMW hayranlarının takdir edemeyeceği birkaç şey var. Birincisi, otomobillerinin en yüksek hızıyla övünmeyi sevenler veya hatta bunu Otobanın sınırsız bir bölümünde elde etmeyi sevenler için iX, 200 km/s ile sınırlı olacak. Bir diğeri, BMW mühendislerinin tabiri caizse kaputu çivilemeyi seçmiş olmaları.

2022 BMW iX Prototip Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çoğu araç uzmanına göre, baz modeller için iX fiyatlar her ülkede farklı fiyat aralığında mevcut. Ayrıca marka her ülkede farklı paket seçenekleri ile satılacak. En önemlisi, otomobil üreticisi müşterilerine, yine de BMW’nin imzası olan sürüş deneyimini sunacaklarına söz verdi.

Sıfır Km BMW Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here