BMW, elektrifikasyon sektöründe misyonunu belirleyerek 2023 yılına kadar satılan araçlarının beşte birinin elektrikli olmasını istiyor. BMW elektrikli araç piyasasında ses getirecek planlarını bir bir uygulamaya başladı ve var olan planlarını hızlandırma kararı aldı.

BMW Elektrifikasyon Planları

Şu anda, BMW’nin ürettiği araçların yaklaşık yüzde sekizi elektrikle çalışıyor. Rakipleriyle karşılaştırıldığında bu zaten çok fazla, ancak BMW kendisini daha da fazla elektrikli otomobil üretmeye adamıştır. Alman günlük gazetesi Augsburger Allgemeine’de BMW’nin İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse ile yapılan bir röportaja göre, otomobil üreticisi bu sayıyı 2023 yılına kadar yüzde 20 civarında yapmayı hedefliyor.

Bu, BMW’nin sadece birkaç yıl içinde ürettiği her beşinci otomobilin pille depolanan güç ve elektrik motorlarıyla çalışacağı anlamına gelir. Dünya çapında satılan otomobillerin mevcut yüzdesinin toplam satışların yaklaşık yüzde üçü olduğu açıklanmıştır. Ve bu rakam 2019’a göre sadece yüzde 0,4 arttığı göz önüne alındığında, tek bir otomobil üreticisi için beşte biri iddialı bir sonuçtur.

Zipse, Alman gazetesine verdiği bir röportajda “Elektrikli araç sayısını önemli ölçüde artırıyoruz. 2021 ile 2023 arasında, başlangıçta planlanandan çeyrek milyon daha fazla elektrikli otomobil üreteceğiz.” dedi. Ayrıca, yollara çıkan bu kadar çok yeni elektrikli otomobili desteklemek için gereken altyapının gerçekliğini kabul etti. Ve “Bugünden itibaren her hafta 15.000 özel ve yaklaşık 1.300 kamusal şarj noktasının faaliyete geçirilmesi gerekeceğini açıkladı. Ne yazık ki biz bir bundan çok uzaktayız. ” dedi. Şöyle devam ediyor, “Aslında en büyük endişem, elektrikli otomobil saldırımızın şarj altyapısının yetersiz genişlemesi nedeniyle yavaşlatılması.” gerekiyor dedi.

BMW Elektrifikasyon Planları

BMW, 2023 yılına kadar yolda, yarısı tamamen elektrikli ve 5 Serisi, 7 Serisi, X1, yakında çıkacak i4 sedan ve yakın zamanda tanıtılan 2022 BMW iX dahil olmak üzere 25 elektrikli model bulundurmayı planlıyor. Zipse ayrıca i3’ün hala BMW’nin uzun vadeli iş modelinin bir parçası olduğunu söyledi ve en azından ABD’de olduğundan daha iyi sattığını doğruladı.

Otomobil üreticisi, müşteriler istediği sürece BMW i3’ü satmayı planlıyor. BMW ayrıca, i3’ün 100 kilometrede (62.13 mil) en az elektrik tüketen mevcut elektrikli arabalardan biri olduğuna dikkat çekiyor.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here