Engelli Vatandaşlar İçin ÖTV Muafiyet Limitleri Arttırıldı

0
3130

Engelli Vatandaşlar İçin ÖTV Muafiyet Limitleri Arttırıldı!

Pandemi başta olmak üzere çeşitli nedenlerle dünya genelinde ekonomik sorunlar yaşanan bir yılı geride bırakmamıza yalnızca saatler kaldı. Bu yüzden yeni yıl için düzenlenecek vergiler, zamlar vs. peşi sıra Resmi Gazete aracılığıyla açıklanıyor. Bugün de MTV vergilerinden, engelli vatandaşlar için ÖTV muafiyeti limitlerine kadar birçok yeni düzenleme Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan tedarik krizi ve döviz krizleri hem 2.el otomobil piyasasını hem de sıfır otomobil piyasasını ciddi derecede etkiledi. Piyasada yaşanan büyük dalgalanmaların üstüne bir de ÖTV değerlerine gelen güncelleme kararı da yeni araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için deyim yerindeyse kabus haline geldi.

Birçok kişinin bildiği üzere engelli vatandaşlar bu ÖTV vergilerinden, belirlenen şartlar doğrultusunda, muaf tutuluyorlar. 2018 yılında yürürlüğe giren bu yasa sayesinde %90 ve üzeri engel seviyesine sahip olan vatandaşlarımız ÖTV vergilerinden muaf olarak bir otomobil satın alabiliyorlar. Bu engelli vatandaşlar H sınıfı ehliyet alabildikleri durumda satın aldıkları araçları kendileri kullanabilirken araç kullanamayacak olanların araçlarını ise 3.dereceye kadar B sınıfı ehliyeti olan bir yakını kullanabiliyor. Ayrıca %40 ve üstü ortopedik engeli olan vatandaşlarımız ise diğer vatandaşlara istisna olarak ÖTV indiriminde faydalanabildiği senaryolar mevcut. Ayrıntılı bilgi için mevzuatı incelemeniz tavsiye edilir.

Engelli İndirimi Nedir? Nasıl Alınabilir?

Engelli Bireylerin Araç Alma Süreçleri Nelerdir?

Engelli Vatandaşlarımız İçin  ÖTV Muafiyet Üst Limiti 330.800 TL’ye Yükseltildi

Bugün resmi gazete yayımlanan duyuruya göre; daha önceden 303.200 TL olarak belirlenen engelli vatandaşlar için tavan ÖTV limiti 330.800 TL’ye yükseltildi. Bu da demek oluyor ki; şartları sağlayan engelli vatandaşlarımız 330.800 TL’nin altındaki tüm araç alımlarında ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek.

Engelli Vatandaşlar İçin ÖTV Muafiyet Limitleri Arttırıldı

Yayımlan tebliğe göre; engelli vatandaşların almak istediği araçların motor silindir hacmi fark etmeden hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil toplam ücreti 330.800 TL’nin altında olan binek otomobil, panelvan, pikap, arazi taşıtı, ATV, cip gibi taşıtların, engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engelliler tarafından alınabilecek.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here