Y Kuşağı Araç Satışlarını Artırmak İçin Ümit Veriyor

0
919
y-kuşağı
y-kuşağı

Arabası olmayan Y kuşağı gelecek yıl bir tane satın almak niyetinde. On yıl veya daha uzun bir süredir, ‘Y kuşağı’ ( kabaca 1980 ile 2000 arasında doğan insanlar ) otomobil endüstrisi için ölüm çanı olarak lanse edildi. Görünüşe göre arabalara ilgileri yok. Telefonlar ve diğer dijital cihazlarla çok daha fazla ilgileniyorlar. Ehliyet alamama yaygın. Ancak, Y kuşağı, daha önce düşünüldüğünden daha çok çarklarını kullanıyor olabilir …

İlk Arabalarını Satın Almak İsteyen Y Kuşağı

y
y

Muhasebe ve pazar analiz firması EY’nin yeni bir araştırması, Millennials’ın gibi 2021’de otomobil endüstrisinin imdadına yetişebileceğini ortaya çıkardı. Ankete katılanların şu anda arabası olmayanların yaklaşık yüzde 31’i, gelecek yıl bir tane satın almayı planlıyor. . 24 ile 39 yaşları arasındaki Millennial yaş grubu, görünüşe göre ilk kez otomobil sahipleri grubunun yüzde 45’ini oluşturacak.

Dokuz ülkede yaşayan 3.000’den fazla katılımcıyı kapsayan anketin sonuçları, COVID salgınının ve kilitlenmelerin etkilerinin bu araba satın alma planlarına katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Yüzde 78’i pandemi sonrası dünyada arabalarını daha fazla kullanacaklarını söyledi ve bu yüzde 78’in çoğunluğunu Y kuşağı oluşturdu.

EV’lere veya Hibritlere Gitmemek

y-kuşağı-araba
y-kuşağı-araba

İlginç bir şekilde, bu yeni araba alıcıları grubu yeni teknolojiye bakmıyor. Yüzde 71’i benzinli veya dizel bir model alacaklarını söyledi, sadece yüzde 6’sı elektrikli bir araba, yüzde 23’ü de hibrit arıyor. Bu muhtemelen bir maliyet duyarlılığı sorunu olacaktır; İlk kez araba satın alanların, EV’ler veya hibritler için istenen fiyat primlerini karşılama olasılığı düşüktür.

Bu, pandemi sayesinde toplu taşımanın kullanımda büyük darbe almasıyla ortaya çıkıyor – ankete katılan dokuz ülkenin tamamında toplu taşıma kullanımında toplu taşıma kullanımında yüzde 69 azalma oldu. Dahası, eğlence ve eğlence amaçlı kullanımda yüzde 61, ev ve sosyal seyahatlerde yüzde 53 düşüş yaşandı. Bununla birlikte, aşılar yayıldıkça bu rakamların düzelmeye başlaması muhtemeldir.

Araç Sahipliğinin Çekiciliği Y Kuşağında Artıyor

y-araba
y-araba

İrlanda EY-Seren Başkanı Yvonne Kiely, araştırma görüşlerini yorumlayarak şunları söyledi: “COVID-19 salgını yaşamın tüm yönlerini yeniden şekillendiriyor ve hem bireyler hem de işletmeler olarak ulaşım konusundaki yaklaşımımız bir istisna değil. Uluslararası hareketliliğimizin sonuçları araştırma, Y kuşağı arasında otomobil sahipliğine beklenmedik bir ilgi artışına ve elektrikli olmayan araçlar için şaşırtıcı bir tercih olduğuna işaret ediyor. Otomotiv endüstrisi için önemli bir çıkarım, 2021’de otomobil sahipliğinin artan bir çekiciliğe sahip gibi görünmesi ve yeni bir pazarın ortaya çıkmasıdır. Küresel salgın devam ederken satın alma kararlarını hemen vermeye hevesli. Bu artan çekiciliğin, elektrikli araçlar hakkında daha fazla farkındalık oluşturarak eşleştirilmesi gerekiyor.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here