2. El İlanlarınızı Çekici Hale Getirmenin 5 Yolu

0
1725

2. el arabanızı veya herhangi bir ürünü online olarak satmayı deneyimlediyseniz, sorular için uzun süre beklemeyi bilirsiniz. İlk aramayı almanız günler hatta haftalar alabilir. Bu noktada, muhtemelen neden tıklama almadığını merak ediyorsunuzdur. Bunun olmasının çeşitli nedenleri var: potansiyel alıcılar ilgilenmiyor, arabanın fiyatı çok yüksek, vb.

Bununla birlikte, ilanın kendisi de insanları tıklatacak kadar cazip olmayabilir. İlanda eksik detaylar olabilir veya fotoğraflar, kelimenin tam anlamıyla veya mecazi olarak tüm resmi tam olarak göstermiyor olabilir. Bu sebeple insanlar muhtemelen onu atlayacak ve muhtemelen tamamen göz ardı edecek. Ayrıca, sadece çamurluğun bulanık bir fotoğrafını gösteren bir ilana tıklar mısın?

İlanlarınızın çok daha iyi görünmesi o kadar da zor değil ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız, okumaya devam etmenizi öneririz.

1. İyi, yüksek kaliteli fotoğraflar yükleyin

2. El
Şöyle düşünün, güzel görünen bir fotoğraf sosyal medyada daha fazla tıklama ve beğeni alır. Aynı şey, ister araba ister satışta olan başka bir ürün olsun, ilanlardaki fotoğraflar için de geçerlidir.

Kendinizi alıcının yerine koyun. Söz konusu aracın net fotoğraflarına sahip olmak istersiniz, değil mi? Bu şekilde, ayrıntıların çoğunu zaten görebilirsiniz. İlanınıza tıklayanlar, en azından düzgün fotoğraflar bekliyor olacak.

Şimdi, size fazladan para harcamanızı ve profesyonelce fotoğraf çektirmenizi söylemiyoruz. Bununla birlikte, kamera donanımına yatırım yapmak size yardımcı olabilir. Ancak cep telefonunuzu kullanmak zaten bu iş için yeterli olacaktır. Yeni cep telefonu kameraları, düzgün fotoğraflar çekmek için fazlasıyla yeterli. Aracın ayrıntılı fotoğraflarını eklediğinizden emin olun.

2. Aracın eksiksiz, doğru detayları

arabam.com
Artık reklamda güzel fotoğraflar olduğuna göre, aracın detaylarını doldurmanız gerekiyor. Ürün hakkında hiçbir şey söylemeden güzel fotoğraflar ne işe yarar? Potansiyel alıcılar araç hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyecektir. Satıcıların satıştaki ürünlerin ayrıntılarını listelemeleri için online ilanların büyük bir alana sahip olmasının bir nedeni vardır.

Her zaman ayrıntı bölümüne eklemeniz gereken şeylerden birkaçı yıl, marka, model, kilometre, şanzıman ve belki de en önemlisi servis geçmişidir. Araba modifiye edilirse, eklenen satış sonrası parçaları da listelemeyi unutmayın. Listelenen her şeye karşı da dürüst olun.

 

3. Bir fiyat belirleyin

2.el bir araba için gezinirken, “fiyat için dm (özel mesaj)” gördüğünüzde bundan nefret etmiyor musunuz? Çoğu zaman, bu ifadeyi kullanan satıcılar, sattıkları şeyden daha fazla fiyat alma eğilimindedir.

Anlaşılır bir şekilde, bazı satıcılar, alıcılardan fiyat için mesaj göndermelerini istemenin ne kadar ilgili olduklarını göstereceğini söyleyebilir. Bir noktaya kadar, yanlış değiller. Ancak birisi sattığınız aracı (veya ürünü) gerçekten satın almak istiyorsa, o zaman reklamda listelenen bir fiyatın olması herkesin için daha kolay olur.

4. Konum ve iletişim bilgileri

2.el
Bu çok basit olmalı, ancak reklama konumunuzu ve iletişim bilgilerinizi eklemeyi unutmayın. Konumunuzu genel hatlarıyla girmek, aracın nerede olduğunu hakkında sağlıklı bir fikir verecektir.

İhtiyati tedbir olarak, güvenlik nedeniyle tam adresinizi vermenizi önermiyoruz. Bunun yerine, aracın nerede olduğuna dair genel bir fikir verin. Güvenli bir alternatif, potansiyel alıcıların aracı şahsen kontrol etmek istemeleri durumunda bir buluşma yeri oluşturmak olabilir.

İletişim bilgileri için, telefonunuzu veya sabit hat numaranızı eklemeyi unutmayın.

5. Sabırlı olun ve kibarca yanıt verin

Listelenen ilanınızda yukarıdaki her şey var, ancak yine de satış yapmakta zorlanıyor musunuz? Belki de kendine bakmanın zamanı gelmiştir. Bütün potansiyel alıcılarla ve tüm sorularıyla uğraşırken ekstra sabırlı olmaya çalışın. Günün sonunda amacınız aracı satmaktır. Potansiyel alıcılarla ilişkilerde sabırlı olmak, kesinlikle uzun bir yol kat etmenize yardımcı olacaktır. Ancak öz saygınızı da kaybetmeyin.

2. El Araç İlanları İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here