Arabanızla takas yapmak, yeni veya kullanılmış bir araçta, karmaşık ve zorlu olan araba satma süreciyle uğraşmadan araba almanın harika bir yoludur. Ama arabanız için adil bir değer elde ettiğinizden nasıl emin olabilirsiniz? İşte bilmeniz gerekenler!

1. Takas Etmeden Önce Aracınızın Değerini Öğrenmelisiniz

Takas değeriniz, halihazırda çevrimiçi olarak satışa sunulan benzer araçlarla ve benzer araçlar için geçmişte satılan fiyat verileriyle karşılaştırıldığında aşağı yukarı belli olucaktır. Takas etmeye çalışmadan önce arabanızın değerini kendi başınıza kontrol etmelisiniz.

2. Arabanızın Kondisyonunu Bilin

Arabalar için 4 genel derecelendirme vardır:

 

  • Mükemmel – Aracın içinde veya içinde kusur yok, mekanik sorunlar veya çalışmayan sistemler yok.

 

  • Çok İyi – Ufak çizikler mevcut, kusursuz tekerlekler, gövde ve iç kısımda minimum aşınma ve yıpranma gibi küçük kozmetik kusurlar. Mekanik sorunu yok.

 

  • İyi – Biraz bakım gerektirebilir. Boya ve kaporta rötuş, küçük pas, iç ve araç gövdesi aşınma ve eskime nedeniyle yıpranmış. Büyük onarım gerektirmeden kabul edilebilir durum.

 

  • Adil – Mekanik onarımlar, yenileme gerektirir. Yeniden boyama gerektirebilir. Onarılabilir hasarlar olabilir, tekerleklerin ve lastiklerin değiştirilmesi gerekebilir. Ağır şekilde aşınmış, onarılabilir pas hasarı olabilir.

Arabanızın durumuna bağlı olarak değer değişebilir.

3. Takas İşlemininde, Aracınızın Gerçek Değerinden Daha Az Sayılabilir

Satıcınız kar elde etmek için arabanızı yeniden satmak zorunda kalacak. Bu, onu takas etmek için tam değeri için üçüncü taraf bir alıcıya satmanızdan daha az para alacağınız anlamına gelir. Bu beklenmelidir ve kolaylık için ödediğiniz bedeldir.

4. Takas Yapmadan Önce Aracınızı Temizlemeli ve Detaylandırmalısınız

Takas işlemleri genellikle arabanızın görsel durumuna göre yapılır. Çoğu bayi, aracınızın fotoğraflarını çekmek için gelişmiş görüntüleme sistemleri kullanır ve size herhangi bir kusur veya daha önce yapılmış onarımlar hakkında sorular sorarlar. Bu işlem tamamlandıktan sonra arabanıza değer biçilecektir. İlk izlenimler önemlidir. Takas etmeden önce arabanızı temizlemek ve detaylandırmak önemlidir. Bununla birlikte, daha çekici görünmesini sağlayabilirseniz, üstü kapalı bir araba getirdiğinizde elde edeceğinizden çok daha fazlasını alabilirsiniz.

5. Kendi Başınıza Küçük Onarımları Yapmaya Değer

Küçük motor sorunları, çatlamış ön camlar ve diğer bazı küçük onarımlar, takasınızın durumunu iyileştirmek ve değerini artırmak için kendi başınıza yapmaya değer olabilir. Makul olun – tabii ki, takas etmek istediğiniz bir arabanın şanzımanını yeniden yaptırmak mantıklı değil, ancak arabanızın iyi çalıştığından ve bir araba satıcısı için çekici bir olasılık olduğundan emin olmak için temel adımları atın.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here