2022 Makyajlı Kasa BMW ix3!

0
3642
BMW iX3

2022 BMW İX3 TANITILDI

Yüzde yüz elektrikli BMW İX3 ilk olarak 2021 yılında çıktığını biliyoruz. Sevilen modelin şimdi de makyajlı 2022 modelini piyasaya sürmeye hazırlanan BMW, sıfır emisyonlu bu otomobil üzerinde değişiklikler yapmaya oldukça hevesli görünüyor. Alman otomobil üreticisi BMW, X3 ailesinin elektrikli üyesini, benzinli ve dizel araçlarla uyumlu hale getirmek istiyor.

DIŞ TASARIM

dış mekan

BMW, yeni modelde daha keskin hatlar kullanmış olduğunu ilk bakışta görüyoruz. Araçta göze çarpan en büyük değişim de böbrek ızgaraların biraz daha şişirilmiş olması. Aynı zamanda farların 10 mm daha ince, daha standart ve lazer teknolojisi olarak uyarlanabilir Matrix LED’lerle birlikte geliyor olması da göze çarpan yeniliklerden.

2022 BMW ix3 artık M Sport Paketi ile birlikte geliyor. Araçta standart olarak 19 inç alaşım jantlar mevcut. Fakat isteyenler yeni 20 inçlik jantları alabilirler. Bu opsiyon M Performance tarafından aerodinamik güncellemelere ev sahipliği de yapıyor.

Aracın arka ve ön tamponlarında da bazı değişiklikler yapılmış. Araca sportif bir tasarım düzenlenmesi yapılmış ve dışarıdan bakıldığında elektrikli araç izleniminden çok arazi aracı görünümü verilmiş. Dış tasarımı tamamlayıcı 3D efektli stop LED’ler de araca çekici bir görünüm kazandırmış. Otomobilin ağırlık merkezi ise yaklaşık 74 mm kadar yere yaklaştırılmış.

İÇ TASARIM

iç mekan

İç tasarıma hakkında konuşacak olursak, isteğe bağlı olarak koltuklarda Sensatec deri seçimi yapılabiliyor. Araç içerisinde ki deri koltuk seçimi ve koltuk renginin iç detaylarda kullanılması da bizce araca ayrı bir hava katmış. Koltukların yanı sıra direksiyonu da yenilenmiş. Hatta vites kolunda ince ayarlar yapılmış ve orta konsolda çeşitli yenilikler de sunulmuş. Yenilenmiş BMW iX3, 12.3 inç’lik tamamen dijital bir sürücü ekranı ve sürücü ekranı ile aynı boyutta revize edilmiş bir dokunmatik ekran ortaya çıkarmış. Düğmeler ile ızgara görünümleri yenilenmiş.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

BMW İX3’ün yeni sürümünde, eski sürümüne göre menzil artırımı yapılmış. Araçta arka aks üzerine konumlandırılmış 286 beygirlik 400 Nm tork değerli elektrikli güçlü bir motor kullanılmış. Bu motor 80 kWsa’lik bir bataryadan besleniyor. Aracın ulaşabildiği maksimum hız 180 km ile sınırlandırılmış. Ayrıca arkadan çekişli BMW iX3, 0’dan 100 km/s’e 6,8 saniyede ulaşabiliyor.

Yeni BMW iX3, 150 kW’lık hızlı şarj dolumu ile 10 dakikada 100 km’ye ulaşabilen WLTP sertifikasına sahip 80 kWh’lık bir pil ile beraber geliyor. Tam dolu şarjla ise toplam 74 kWh kullanılabilir kapasitesi mevcut. Araç aynı WLTP döngüsünde 460 km yol alıyor. Bu eski NEDC’den daha gerçekçi olmakla beraber bir EPA rakamı açısından daha düşük görünüyor.

yeni bmw ix3

460 km menzil değeri de bulunan aracın,  10 dakikada hızlı şarj özelliği de mevcut olan özellikleri arasında. Bu 10 dakika şarj ile de tam olarak 100 km menzil gidebiliyor. Standart priz üzerinden bataryanın tam doluma ulaşması 7.5 saat civarında sürüyor.

Bu teknik özelliklerin yanı sıra model, yeni giriş paketi M Sport özelliğiyle spor direksiyon, harman kardon ses sistemi, head-up display, adaptif süspansiyon, Vernesca deri döşeme ile geliyor.

BMW, yenilenen iX3’ü, otomobilin yerel ve ihracat pazarları için Çin’de bulunan Shenyang fabrikasında üretime almaya hazırlanıyor. BMW, aracı 2021 Eylül ayında IAA Münih’te sergileyecek. Modelin tahmini fiyatı ise Avrupa da 67.300 Euro olarak belirlenmiş.

BMW ix3

Yeni BMW iX3, yenilikçiliği ve ifadeyi bir araya getirerek yepyeni bir çağ başlatıyor. Sade, güçlü çizgileri ona modern saf bir görünüm verirken, iddialı BMW i vurguları ilk tamamen elektrikli Spor Aktivite Aracının ayrıcalıklı yanını vurguluyor.

yeni bmw ix3

Yeni BMW iX3 emisyonsuz sürüşü yeniden tanımlıyor. BMW ix3, beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine sahip ve tamamen elektrikli olan ilk ‘SAV’ modeli. Elektrikli motorun geleceğe dönük gücünü BMW X ailesinin olağanüstü sürüş dinamikleri ile bir araya getiriyor. Adaptif geri kazanım gibi yenilikçi önlemler ile de verimliliği artırıyor.

iX3 80kWh, Elektrik, 286 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Impressive Otomatik 1.088.700 TL

 

Impressive tasarımının özellikleri çok daha fazla konfor ve güvenlik sunan geniş kapsamlı eklentilere sahip. Sportif 20 inç aerodinamik jantlara ve estetik Adaptif LED farlara ek olarak Impressive tasarımında bulunan özellikler, sürüş sırasında sizi rahat ettirecek diğer işlevsel özellikleriyle de etkiliyor ve çok daha rahat bir sürüş deneyimi sunuyor.

Sıfır km BMW ix3 fiyat teklifi ve özellikleri için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here