Mercedes 250D Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
4039

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç; Mercedes markasının belki de üretmiş olduğu en iyi araç olan W124 kasa koduna sahip 250D modeli olacaktır. 2.5 litrelik atmosferik dizel motoru sanılanın aksine oldukça ekonomik bir araçtır. Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde yaklaşık 55 bin ₺ bütçe ile alınabilen 250D düşük bütçeli otomobiller serimizde yer almıştır. Mercedes 250D alınır mı?

Mercedes 250d alınır mı

W124

Mercedes W124 kasa kodlu araç 1985-1995 yılları arasında üretilmiştir. W124 Kasa Mercedes ilk olarak 200,230,260,300 benzinli karbüratörlü seçeneğiyle 200D, 250D, 300D dizel seçeneğiyle satışa sunulmuştur. 1987 yılında 200E, 230E, 300E, 320E gibi isimler almıştır. Motorları artık karbüratörlü yerine daha yeni nesil olan çok noktadan mekanik enjeksiyon sistemine sahip olmuştur.1990 yılında W124 2.jenerasyon denilen bir modifikasyon işlemi görmüştür. Bu modifikasyonla Bruno Sacco bakalit denen piyasada pako adı verilen çevre koruyucularla donatılmıştır. Bu pakoların ismi aracın tasarımcısından gelmiştir. Pakoların yanı sıra kapı kollarına tamponlara çıtalara nikelaj detayı eklenmiştir. W124 kasa koduna sahip araçlar; sedan, coupe, cabrio, station wagon olarak 4 farklı kasa tipi ile üretilmiştir. Ülkemizde de oldukça sevilen bu model günümüz şartlarında hala daha kullanılmaya devam etmektedir. Serinin birçok farklı motor ve kasa çeşidi olsa da ülkemizde en yaygın olan kasa tipi sedan versiyondur. Bu araçların motor seçenekleri içerisindeki en sorunsuz ve ideal olarak bilinen versiyon 250D’dir. Ülkemizde en çok sevilen versiyon olmasının bir sebebi de budur.

Mercedes 250d alınır mı

W124 Model ve Motor Seçenekleri

Mercedes 250D Alınır mı?

OM602 motor koduna sahip 250D gücünü 5 silindirli atmosferik dizel motordan almaktadır. Ülkemizde en çok sevilen bu modelin kullanıcı kitlesi de önceliği performans olmayan kişilerdir. Mercedes 250D alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Eski bir araç olduğu için araç çürümeye başlamış olabilir. W124 Mercedes’lerde çürüme oluşabilecek yerler;

  • Kapı fitillerinin üstü,
  • Çamurluk ağızları,
  • Çamurluk davlumbazları,
  • Paspas altları,
  • Akü sacı ve alt bölümü,
Mercedes 250d alınır mı
Mercedes 250d alınır mı

Çürümenin ana nedeni aracın su tahliyelerinin tıkalı olmasından kaynaklıdır. Aracın bu noktaları çürümüş ve onarılmış olabilir. Onarım düzgün yapıldığı takdirde bu bir sorun teşkil etmez. Ancak kapama yapılan çürükler kısa sürede ortaya çıkacaktır. Sorumuzun cevabını verecek olursak; araç düzgün bir şekilde incelendiğinde bir sorun ile karşılaşılmadığı takdirde her türlü alınır. Özellikle son zamanlarda bu araçlar üzerine artan talep, fiyat artışını da beraberinde getirecektir. Bundan 5-10 sene sonra belki de satın alınamayacak kadar fiyatlarında yükseliş görülecektir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here