Renault Clio 1 Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
6503

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç; Renault markasının günümüze kadar ulaşmış Clio modelinin ilk versiyonu olacak. Küçük tasarımıyla özellikle şehir içi kullanımlar için tercih edilen bu model hakkında detaylar, yazımızın devamında. Renault Clio 1 alınır mı?

Renault Clio 1

Renault Markası, araçlarına sayısal model ismi veriyordu. (R9, R11, R12, R19, R21) Bu durumun değişmesi gerektiğini düşünen marka, yeni modelin isim tanımlamasına sahip olması gerektiğini düşündü. Ardından Haziran 1990’da Paris Motor Show’da Clio tanıtıldı. Clio, çok sevilen Renault 5’in yerini almıştı. 1.2, 1.4 litrelik “Energy” ve 1.8 litre benzinli modeller; 1.7 ve 1.9 litre dizel motorlar tercih edilebiliyordu. Benzinli motorlar emisyon düzenlemesine uygun bir biçimde tek nokta enjeksiyon sistemine sahipti.

clio 1 alınır mı
clio 1 alınır mı?

Araç satışa başladıktan bir süre sonra makyaj geçirdi. Yapılan makyaj aracın ön tasarımını yumuşattı. Farlar ve kaputtaki küçük değişiklik aracı daha sevimli bir hale getirmek için yeterli olmuştu. Ayrıca araç içerisinde de bazı değişiklikler görüldü. Arka stop lambalarında da yumuşatma işlemi yapılmıştır. 1996 yılında Renault Clio’nun motorunda bazı değişikliğe gidildi. 1.2 litrelik energy motor yerine Twingo’larda kullanılan 1.2 Mpi motor kullanılmaya başlandı. Ayrıca yakıt ekonomisi için 1.4 litrelik modelin silindir kapağında değişiklik yapıldı. Yapılan bu değişiklikler aracın gücünün bir miktar azalmasına neden oldu. 1.4 litrelik motor, 3 ileri tam otomatik vites veya 5 ileri manuel vites seçenekleri ile tercih edilebiliyordu. Günümüz şartlarında hala daha kullanılan Clio 1, oldukça sevilen modeller arasındadır.

Renault Clio 1 Teknik Özellikleri

Renault Clio 1 Alınır mı?

Otomobil fiyatlarındaki genel artış sebebiyle ilk otomobilini almak isteyen birçok kişi zor durumda kalmıştır. Daha uygun fiyatlı otomobil almak isteyenlerin karşısına çıkan bu model, 1.4 litrelik 8 valf tek nokta enjeksiyonlu energy motora sahiptir. Daha çok manuel vites olarak bulunan Renault Clio 1’leirn büyük çoğunluğu lpg’lidir. 1.4 litrelik motorun lpg ile yakıt tüketimi oldukça düşüktür. Aracın üzerindeki motor, aynı dönemin Renault 19, Renault Broadway gibi modellerinde de kullanılmış ve herhangi bir kronik sorunu bulunmayan bir motordur. Aracın teknik anlamda yedek parça problemi olmasa da kalorifer ızgarası gibi iç trimlerini bulmak pek kolay değildir. Bu sebeple Renault Clio 1 almadan önce aracın iç trimlerini kontrol etmelisiniz. Renault Clio 1’lerin piyasa fiyatları ortalama 35-40 bin ₺’dir. Bu fiyatlara alınabilecek en iyi araçlardan biridir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here