Fiat Palio Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
7935

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç, fiyat performans anlamında oldukça başarılı olan Fiat markasının küçük boyutlu otomobili Fiat Palio. Yazımızın devamında Fiat Palio alınır mı? Sorusunu cevaplayacağız.

Fiat Palio

1996’da üretilmeye başlanan Fiat Palio, 4 farklı kasa tipiyle dünyanın birçok yerinde üretilmiş ve satışa sunulmuştur. Fiat Palio’nun kasa tipleri bazı ülkelerde farklı isimlere sahip olmuştur. Örneğin Fiat Palio’nun sedan versiyonu Siena olarak adlandırılmıştır. Fiat Palio’nun şasesi, Fiat Uno şasesinde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştı. 2002 ve 2006 yıllarında makyaj gören Palio’nun her seferinde farları biraz daha büyümüştür. İlk seri Fiat Palio’da kullanılan motorlar; 1.4 litrelik 8 valf ve 1.6 litrelik 16 valfli atmosferik benzinli motorlardır. 2000 yılı itibarıyla üretilen modellerde ise seriye; 1.2 litrelik 8 valf motor seçeneği eklenmiştir. 2002 yılında yapılan makyaj çalışması ile birlikte 1.4 litrelik 8 valf motor seçeneği kaldırılıp 1.3 multijet dizel motor seçeneği eklenmiştir. Ayrıca 1.6 16 valf 120 hp, 1.2 litrelik 60 hp’lik ve 1.2 litrelik 16 valf 80 hp motor seçenekleri ile devam edilmiştir. Makyaj sonrasında Fiat Palio speedgear otomatik şanzıman seçeneği ile de alıcılarına sunulmuştur. Speedgear, CVT özelliği ile çalışıyordu.

fiat palio alınır mı

Palio Makyajlandı

2004 yılında makyajlanan Palio’nun tasarımı çok daha modern bir hale geldi. İlk Palio’nun ön tasarımı daha sert ve düz bir tasarıma sahipti. Aracın son hali ise döneminin modernliğine ayak uydurabilmiştir. Araca eklenen Airbag donanımı ile birlikte güvenlik seviyesi arttı. Yapılan makyaj çalışması ile oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan Palio, Albea ile aynı ön tasarıma sahipti. Bu kasa tipi, birçok ülkede Fiat Palio’nun son hali oldu. Bazı ülkelerde yenilenmiş tasarım ile üretime devam edilmiştir. Hatta aracın elektrik ile çalışan bir versiyonu da satışa sunulmuştur.

fiat palio alınır mı

 Fiat Palio Alınır mı?

Fiat Palio, ülkemizde çok sevilen otomobil modellerinden biridir. Ülkemiz şartlarında düşük bütçe ile alınabilecek en mantıklı otomobillerden biridir. Konfor ve sürüş keyfi olarak çok iyi olmasa da 1.4 ve 1.2 litrelik motorları lpg ile oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. Motor gücü olarak da oldukça yeterli olmakla birlikte; yedek parçaları oldukça uygun fiyata satın alınabiliyor. Aracın piyasa fiyatları model yılına göre değişmektedir. İlk seri Palio ortalama 40 bin ₺’ye alınabilirken; Makyajlı versiyon 65 bin ₺ civarına alınabilmektedir. Aracın 1.6 litrelik versiyonu da oldukça tercih edilebilir bir modeldir. Ancak ülkemiz şartlarında çok fazla sevilmemektedir. Sevilmemesinin bir nedeni de motor odasının küçük, motorun büyük olmasıdır. Durum böyle olunca motorun aşırı ısınması ile motor içi tesisatı zamanla sertleşebilmektedir. Sertleşen tesisat ileriye dönük olarak problem oluşturabilmektedir. Aracın 1.4 ve 1.2 litrelik motorlarının daha çok tercih edilmesinin bir sebebi de herhangi bir arıza durumunda onarımın kolay olmasıdır. Bu sayede aracın bakım maliyetleri de oldukça azdır.

Genel Değerlendirme Tablosu

Motor Özellikleri

1.4 8 valf

1.2 8 valf

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here