Mercedes 190D Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
10072

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç W201 kasa koduna sahip Mercedes 190D olacaktır. Mercedes, lüx ve konfor bakımından dünyanın en iyi markalarından biridir. Baby benz olarak tanınan W201 kasa kodlu aracın birçok motor ve model seçeneği bulunmaktadır. Bunlar arasında en ekonomik ve sorun çıkarma ihtimali düşük olan 190D, düşük yakıt tüketimi ile keyifli bir şekilde yolculuk yapabileceğiniz bir araçtır. W201 kasa kodlu 190D hakkında detaylar, yazımızın devamında. Mercedes 190D alınır mı?

mercedes 190d

Mercedes W201

Mercedes W201 W201 kasa koduna sahip olan araç dünyada “baby-benz” olarak tanınır. 1983-1993 yılları arasında 10 yıl gibi bir süre bantta kalmış ve C serisine atılan ilk adım olarak bilinir. 190,190E ve 190D gibi modelleri bulunan bu araçların 190 modelinde sadece 2.0 litrelik karbüratörlü motor kullanılmıştır. 190E de 1.8 litre 2.0 litre ve 2.3 litrelik mekanik enjeksiyonlu motor kullanılmıştır. Ayrıca 190E 2.3 16 valf ve 2.5 16 valf gibi özel modeller de mevcuttur. 190 D modelinde 2.0 ve 2.5 atmosferik dizelin yanı sıra nadir bulunan 2.5 Turbo dizel motorları kullanılmıştır. Aracın tasarımının küçük olması, şehir içi kullanımlar için oldukça uygun bir model olmasını sağlamıştır. Ayrıca direksiyonun dönüş açısı oldukça başarılıdır. Bu aracı park etmek oldukça zevklidir. 8 çeşit motor seçeneği bulunan bu modelde serimize uygun olan versiyon 190D 2.0 atmosferik dizel model olacaktır.

Mercedes 190D 2.0 Alınır mı?

1983 ve 1993 model yıllarında satışa sunulan Mercedes 190, günümüz şartlarında oldukça tercih edilen bir modeldir. Birçok kişi eski olması nedeniyle bu araçlardan korksa da günümüz modern araçlardan daha sağlam olarak nitelendirebileceğim bir araçtır. Serinin en ekonomik versiyonu 190D, haliyle en güçsüz versiyonudur. 2.0 litrelik atmosferik dizel motoruyla 75 bg güç üretmektedir. aracın 0’dan 100km/h hıza ulaşma süresi 17.9 saniyedir. Bu süre oldukça yüksek olsa da sonuçta bu bir performans aracı değil. Aracın maksimum hızı ise 160 km/h olarak kayıtlara geçmiştir. Aracın ekonomik oluşundan söz etmiştik. OM601 motor koduna sahip 190D’nin ortalama yakıt tüketimi 6.7 L/100km’dir. Aracın model yılı, ağırlığına göre oldukça iyi bir tüketime sahip olan bu model aracı almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Madde madde bunlardan bahsedelim.

mercedes 190d

Çürüğe Dikkat: Aracın fiyatına aldanıp da gidip ilk gördüğünüz aracı almayın. Araçları gezip görün ve o şekilde değerlendirin. Bu araçlar eski model olduğu için bazı bölümlerinde çürükler oluşabiliyor. Oluşan çürükler kimi zaman bazı kişiler tarafından kapama olarak tabir edilen yöntemle tamir edilmiş olabiliyor. Bu sebeple alacağınız aracı, bu araçtan anlayan ustalara göstermeniz gerekmektedir. Aracın kontrol edilmesi gereken noktaları; kapı fitillerinin alt taraflarr, çamurluk ağızları, paspas altları, motor içi akü altı, bagaj yan bölümler…

Merkezi Kilit Önemli: Bu araçlarda bulunan merkezi kilit sistemi hava kompresörü ile çalışmaktadır. Arka koltuğun altında bulunan hava kompresörü, hava hortumları ile birlikte aracın kapılarında bulunan havalı kilitleri aktifleştirir. Bu sistemde bir kopukluk varsa sorunu bulmak kolay olmayacaktır. Delik olan hava hortumu bulunup tamir edilmesi gerekir. Ayrıca kompresörde sorun var ise değişimi gerekir.

Kapı döşemeleri: Mercedes 190’ların en büyük sorunu, kapı döşemelerinin kötü olmasıdır. Kapı döşemeleri, bu araç için bulunamayan parçalardan biridir. Ne yazık ki çoğu aracın kapı döşemesi kötü durumdadır.

mercedes 190d

Kalorifer Izgaraları: Mercedes 190’ın zor bulunan parçalarından biri de kalorifer ızgaralarıdır. Aracı satın almadan önce kalorifer ızgaralarının sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde parçacıları dolaşıp o parçayı bulmak ve ciddi paralar ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Sunroof: Araçta sunroof bulunuyorsa, çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sunroof’tan su alıyor mu? Tavan döşemesi ne durumda? Bu soruların cevabını araştırın.

Bu araçlarda neredeyse en son bakılacak nokta motordur. Motorları genelde iyi durumda olan bu araçların motoru kötüyse dahi çok iyi bir şekilde yapılabilmektedir. Ancak aracın kaportası iç kondisyonu kötüyse bu durumu düzeltmek oldukça zordur.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here