Mercedes 190E Sökülürken Kırılabilecek Parçalar Kalorifer Izgaraları

0
2832

Otomobil fiyatlarındaki genel artış birçok kişiyi yeni model düşük sınıf araçlar yerine eski model daha konforlu araçlara yöneltmiştir. Eski model konforlu araç denilince akıllara gelen araçlardan biri de Mercedes 190E’dir. 1983-1993 yılları arasında üretilen ve bir kere makyaj gören W201 kasa kodlu Mercedes’ler günümüz şartlarında oldukça tercih edilen araçlardan biridir. Bu araçları alırken oldukça dikkatli olmak gerekir. Eski model oldukları için çürüme görülmesi olağan bir durumdur. Aracı satın aldıktan sonra da iş bitmiyor. Aracı tamire vereceğiniz zaman bu araçlardan anlayan bir tamirciye götürmeniz gerekir. Bazı parçaları zamanla gevrekleştiği için sökülmeye çalışırken kırılabilmektedir. Ancak işi bilen bir usta hiçbir parçayı kırmadan söküp takabilir. Bu yazımızda sizlere; Mercedes 190E sökülürken kırılabilecek parçalardan bahsedeceğiz.

Mercedes 190E Sökülürken Kırılabilecek Parçalar

Bu modellerin en çok aranan parçalarından biri de orta kalorifer ızgarasıdır. Üretimi olmadığı için ne yazık ki bulunamamaktadır. Çıkma nadir olarak rastlansa da çok uçuk fiyatlar istenmektedir. Bu parça, güneşle doğrudan temas halinde olduğu için zamanla gevrekleşmiştir bu sebeple yanlış bir müdahalede direkt olarak kırılacaktır.

Mercedes 190E Sökülürken

Mercedes 190E Kalorifer Izgarası Nasıl Sökülür?

Mercedes 190E araçların kalorifer ızgarasını sökmek için öncelikle kilometre göstergesini sökmek gerekmektedir. Kilometre göstergesini sökmek için direksiyonun alt tarafında bulunan kapağın 3 tane vidası sökülür. Alt taraftan el ile kilometre teli sökülür. Km göstergesi el ile çekilerek dışarı alınır. Kilometre paneli söküldükten sonra çalışmayan ışık varsa değiştirilebilir. Kalorifer ızgarasının 2 adet ızgarası küçük bir pense yardımı ile çekilerek çıkarılır. Kalorifer ızgarasının 3 adet civatası sökülür. Ayrıca ızgaranın çerçevesinde bulunan tuşlar ince bir tornavida ile çıkarılır. Kalorifer ızgarasının açık kapalı ayarının yapıldığı tuşun vidası sökülmelidir. Sonrasında ise kalorifer ızgara çerçevesi kibar bir şekilde sökülebilmektedir. Sağ ve sol bölümde bulunan ızgaraların ise herhangi bir civatası bulunmamaktadır. Izgaraların 4 köşesinde bulunan tırnaklar kanıttırılarak dışarı alınabilmektedir.

Mercedes 190E Sökülürken

Mercedes 190E Bulunamayan Parçalar

Mercedes 190E her ne kadar tercih edilen bir araç olsa da bazı yedek parçalarını bulmak oldukça zordur. Bu parçalar;

  • 190E Kapı Döşemeleri
  • 190E Orta Kalorifer Izgarası
  • Hirschmann Otomatik Anten

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here