Mercedes-Benz AMG SL Roadster Serisi Türkiye’ye geldi. Mercedes’in yüksek performanslı AMG SL43 ve AMG SL63 modelleri Türkiye de satışta.

Mercedes-Benz AMG SL Roadster Serisi

Mercedes’in Nisan 2022 yılında ki etkinlikte tanıttığı AMG Roadster serisi firmanın yeni spor araçları. Mercedes bu seri ile birlikte yeni teknolojiyi ve performansı bir araya getirmiş. Ayrıca firma bu serideki araçlarında kullanıcılarına birinci sınıf bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

AMG SL43 dört silindirli bir motora sahip. Ancak AMG SL63 4 MATIC+ V8 motora sahip. Roadster serisi hafif yapısı ile birinci sınıf aerodinamik bir denge oluşturuyor. Bunun yanı sıra yenilenen modern yürüyen aksamı sayesinde sürüş deneyimine katkıda bulunmakta.

Motor Performansı

Roadster Serisinin motor kısmında her iki model araç için farklı motor seçenekleri yer alıyor.

AMG SL43 modelinde 381 beygir gücünde dört silindirli bir motor yer alıyor. Bu motorun tork değeri ise 480 nm. Arkadan çekiş sistemine sahip SL43 0’dan 100 km’ye 4.9 saniyede çıkıyor. Bu motor 100 km de 9.1 litre benzin yakıyor. Ayrıca toplam emisyon tüketimi ise 207 g/km. Bunun yanı sıra bu motor 48 volt gücünde elektrik güç ile desteklenmektedir.

AMG SL63 4 MATIC+ modelinde ise 585 beygir gücünde 800 nm tork değerinde bir motor yer alıyor. 4 tekerden çekiş sistemine sahip bu model ise 0’dan 100 km’ye 3.6 saniye gibi bir sürede çıkmakta. 100 km de 13.2 litre yakıt tüketen aracın emisyon değeri ise 299 g/km.

Her iki modelde de elektrikli egzoz gaz turbo besleme özelliği yer alıyor. Bu Formula 1 araçlarında kullanılan bir teknoloji. Bu da seri üretim bir aracın ilk defa Formula 1 teknolojisini doğrudan kullandığı ilk araç serisi anlamına geliyor.

Dış Tasarımı

AMG SL43 ve AMG SL63 4 MATIC+ da geniş bir ızgara tasarımı ve üçgen şeklinde far tasarımı bizleri karşılamakta. Ayrıca araçlar LED arka farlara sahip. Siyah kumaş tente ve görünmez kapı kolları da diğer dış tasarım detaylarından.

Bunun yanı sıra araçları istediğiniz gibi özelleştirme seçeneğiniz mevcut. Araçta 12 farklı dış boya rengi ve üç farklı tente renginden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Jant tasarımlarını ve döşemeleri de özelleştirmeniz mümkün.

Mercedes-Benz AMG SL

Araçlarda standart olarak 5 çift kollu 21 inç AMG dövme jantlar yer alıyor. AMG SL43 modelinde alt tamponda kapalı havalandırma delikleri yer alıyor. Ancak AMG SL63 de bu havalandırma delikleri kapalı formda değil açık olarak dizayn edilmiş durumda.

Egzoz kısmında ise SL43 modelinde yuvarlak tip egzozlar dikkat çekiyor. SL63 4 MATIC+ modelinde ise bu egzozlar kare şeklinde.

Ayrıca kapanıp açılabilen spoiler her iki modelde de yer alıyor. Bunların yanı sıra farklı dış tasarım paketlerini de seçme şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu paketlerin isimlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • AMG Gece Paketi.
  • AMG Gece Paketi II.
  • AMG Dış Mekan Krom Paketi.
  • AMD Dış Mekan Karbon Paketi.
  • V8 Dış Mekan Gövde Tasarımı  Paketi.
  • AMG Aerodinamik Paketi.

İç Tasarım

Aracın iç kısmında bizleri 11.9 inç boyutunda hayalet merkezi ana ekran karşılıyor. Bu ekran tente açıkken güneşten gelen ışınları ekranda engellemek için 12 ile 32 derece eğim arasında elektrikli olarak ayarlanabiliyor.

Bilgi-eğlence sistemi MBUX sesli komut ile çalışma özelliğine sahip. Hey Mercedes sesli komutuyla sesli kumandayı etkinleştirmeniz mümkün. Bu sayede navigasyon, klima ayarıve radyo kanallarını sesli komutunuzla ayarlayabiliyorsunuz.

MBUX bilgi-eğlence sistemi ayrıca trafik de yönünüzü daha iyi bulmanız için arttırılmış gerçeklik özelliğine de sahip. Bu sayede sanal dünya ile gerçek dünya birleşiyor. Bu teknoloji sayesinde trafik uyarılarını canlı resimler halinde ekrana yansıtıyor.

Aracın iç kısmında ki Energizing Konfor Paketi sizin dinlenmenize olanak sağlıyor. Bu sistem siz dinlenirken klima, ambiyans aydınlatma, müzik gibi fonsiyonları sizin için ayarlıyor.

Her iki modelde de standart olarak AMG Dynamic Select sürüş sistemi mevcut. Bu sürüş modları kaygan, konfor, spor, spor+, ve kişisel olmak üzere beşe ayrılmakta. Ayrıca opsiyonel olarak AMG Dynamic Plus donanım paketini seçerseniz ekstra olarak yarış sürüş modu da ekleniyor.

Fiyatı

Yeni Mercedes-Benz AMG SL 43 modelinin tavsiye edilen teslim fiyatı 6.819.500 TL.

Mercedes-Benz AMG SL63 4 MATIC+ modelinin ise tavsiye edilen teslim fiyatı 12.466.500 liradan başlıyor.

Bu fiyatların araçların standart donanım özellikleri ile seçildiğinde ki fiyatlar olduğunu da belirtelim. Eğer farklı donanım paketleri ve konfigürasyon seçilirse fiyat farklılıkları olabileceğini ayrıca belirtelim. Bunun yanı sıra ilerleyen zamanlarda kur farklılığından dolayı da fiyatlar da değişiklik olabilir.

Sıfır KM Mercedes Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here