Ferrari F40 sıra dışı renk tonuna sahip zarif bir araç. Bu araç geçtiğimiz günlerde Barrett-Jackson Scottsdale Müzayedesinde satışa çıktı.

Sınırlı Üretim F40 Üçüncü Kez Satışta

Çok ender ve ayırt edici bir araç olan F40’dan sadece 1.311 adet var. Bu sınırlı üretim F40 beş ay içerisinde üçüncü kez satışa çıktı. Ancak hâlâ kimse bu modeli satın almadı.

F40 ilk olarak 2022 yılının Ağustos ayında ortaya çıkmıştı. RM Sotheby’s isimli müzayede firması bu aracı satışa o zaman çıkarmıştı. Sonra 2022 yılının Aralık ayında satış için yeniden ortaya çıktı. Şimdi yeniden üçüncü kez satışta görüyoruz.

Ferrari F40 Bu F40 modelinin gerçekten sıra dışı bir geçmişi var. Satışta olan modelde kesinlikle Ferrari ruhunu yansıtıyor. F40 ilk olarak 1989 yılında Hollandalı bir Ferrari satıcısı olan Kroymans Automotive’e teslim edilmişti. Yarış aracı olarak göreve başlayan F40 Ferrari/Porsche Challenge serisinde yarışmıştı. Bu yarışta aracın pilotları ise David Hart ve Michel Oprey idi.

Ferrari F40 Kariyeri Boyunca Pek Çok Değişim Geçirdi

F40 motor sporları kariyeri boyunca canlı bir sarı renge sahipti. Şu an ki renk tonu ise Daytona Sp3 ve Icona Serisi sırasında araçları boyamaktan sorumlu Zanasi Grup firmasının restorasyon uzmanları tarafından F40’a uygulandı. Ayrıca araç burada baştan ayağa tam bir restorasyondan geçti.

Araç bu kariyerinden sonra İngiltere merkezli Autofficina firmasının dikkatini çekti. Burada F40’a yeni yakıt depoları ve süspansiyon eklemesi oldu. Ancak tüm bu değişimlerin belki de en dikkat çekeni araca V8 motor güncellemesi oldu.

Ferrari F40 Çift turbo şarjlı 2.9 litrelik motor elden geçti. Standart 471 beygirlik güce sahip araç bu geliştirmeyle 700 beygire kadar çıktı. Ancak ilerleyen zamanlarda ve günümüzde bu 700 beygir daha da arttı. Yeniden elden geçen motor özel kurulama bağlı olarak 1000 beygir güce çıktı.

Ferrari F40 Sınırlı üretim F40 dönemine göre sade bir iç kısma sahip. İç kısımda mavi yuvarlak koltuk manuel şanzıman ve birkaç düğme ışında pek bir şey yok.

Bu kadar yarış geçmişi ve tarihi olan aracı kimsenin almaması ise şaşırtıcı. Belki de açıklanmayan farklı bir sorunu var ya da çok yüksek bir fiyat skalasına sahip olabilir.

Ferrari’nin Diğer Özel Üretim Aracına da Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here