Dünyada tek olacak Ferrari Roma modeli ile tanışın. İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, Çin’deki 30. yılını kutlamak amacıyla sadece bir adetle sınırlı yeni bir model üreteceğini açıkladı. 1992 yılında Çin pazarına giren şirket, 30 yılda tam 21 adet bayi açmayı başardı. Bu başarıyı da özel bir model ile kutlamaya karar verdi. Buna göre İtalyan firma, kişiselleştirme programı olan Tailor Made ile yeni bir model tasarladı. Ayrıca bu model için ünlü Çinli tasarımcı Jiang Qiong ile de işbirliği yapıldı. Bu sayede modele Çin gelenekselliğinden ufak dokunuşlar da eklendi. Ayrıca müşterilere, Ferrari tasarımcılarından oluşan bir ekip, Ferrari markasının estetik standardını korurken bireyselliklerini ve zevklerini yansıtan bir model yaratmaları için de yardımcı oluyor. Şimdi lafı fazla uzatmadan bu özel model hakkında sizler için derlediğimiz diğer detaylara geçelim.

Ferrari Roma Çin Gelenekselliğini Taşıyacak

Ferrari Roma, temel sanat ve tasarım ilkelerini bünyesinde barındırıyor. Bunları kısaca ayrıntılara bağlılık, mirasa ve geleneğe saygı ve her şeyden önce, zamansız zarafet ve sadelik içeren bir tasarım dili yaratan mükemmel işçiliğe bağlılık olarak nitelendirebiliriz. Modelin eşsiz tasarımı ise ilk olarak renkleriyle başlıyor. Bu renkler ise karbon fiber eşikler, kırmızı ve altın sarısı renginde Boluo cilası ile boyanmış detaylarda gözümüze çarpıyor. Çin geleneğinde bu kırmızı renge saygı beslenmekte. Ayrıca gövde ve iç kısımda uzanan şeritler de klasik Ming Hanedanlığının karakteristik özelliklerinden esinlenilmiş durumda. Detaylarda bulunan altın rengi levha ise yeşim kakmalı ve sembolik bir öneme sahip. Buna göre bu renk, eski Çin kültüründe  zenginliği ve iyi talihi sembolize etmekte. Ayrıca yeşim taşı da saflığı ve nezaketi simgeliyor.

Ayrıca bu model Jiang Qiong’er tarafından tasarlanan özel bir yaşam tarzı paketiyle birlikte sunulacak. Pakette dört aroma seti, kırmızı ve altın renklerinde benekli Boluo cilasıyla boyanmış bir çay seti, abanoz bir puro kutusu, puro küllüğü ve bambu dokuma zanaatıyla yapılmış bir çay seti, kaşmir battaniyeler ve akik ile deriden yapılma bir Çin daması seti bulunmakta. Bitirmeden önce aracın kaput altında bir değişiklik olmadığını da belirtelim. Bu özel model hala 612 hp ve 760 Nm tork üreten ödüllü 3.9 litrelik V8 ile çalışmaya devam edecek. Ayrıca model 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak ve 4×4 olarak gelecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here