Tüm dünyayı kasıp kavuran Çip Krizi etkileri yeni yılda da devam edeceğe benziyor. Yarı iletken çipler tedarik zincirini ciddi oranda vurduğu için Alman devi Volkswagen in satışları bile %7 düşmüştü. Yalnızca otomobillerde değil telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletlerde de son iki senedir bir gelişim görülmüyor. Bu yüzdende tüm teknolojik ürün geliştiricilerinin satışları düşmeye devam ediyor. Bu yüzden Volkswagen Grup 2023 yılında vuracak Çip Krizi Konusunda tüm üreticileri uyarıyor.

Volkswagen grup bir yandan elektrikli araç yatırımlarına devam ederken bir yanda büyük bir Çip Krizi baş gösteriyor. Bu durumdan kurtulmak epeyce zor olacak gibi duruyor. Alman devinin geçen yıl en çok sattığı araç Volkswagen ID 4 oldu. Fakat 2023 yılı içerisinde ne olacağını kestirmek zor. Volkswagen Grup 2023 yılında satışların oldukça dalgalı bir seyir izleyebileceği konusunda uyarıyor.

Volkswagen Grup Satış Performansı

Volkswagen Grup 2023

Dev Alman şirketi Volkswagen, 2022 yılında bir önceki yıla göre % 6.8 kayıpla 4.56 milyon adet otomobil sattı. Satış, pazarlama ve satış sonrası destek müdürü Imelda Labbe, bunun “sürekli arz kıtlığından” kaynaklandığını belirtiyor.

Bu kötü sonuç yanında Volkswagen grubun elektrikli araç satışları 2022 yılında %20 artarak 330.000 adete ulaştı. Bu büyümede tabii ki 170.000 satışla rekor sahibi Volkswagen ID 4’ün etkisi bir hayli fazla mevcut. Aynı zamanda İsveç’te bile 8.900 adet satarak üst üste iki yıl en çok satan elektrikli araba oldu. Bir yandan ise Volkswagen, Çin pazarına özel olarak ürettiği ID 4, ID 3 hatchback ve ID6 143.000 adet satış rakamına ulaştı. Bu rakamla Volkswagen yalnızca çinde elektrikli otomobil satışını iki katından fazla arttırdı.

Elektrikli araçlarda ki bu artış rakip markalar olan BMW ve Mercedes-Benz’de de aynı seviyede ilerliyor.

2023 Yılında Volkswagen Grup Satışları Ne Düzeye Gelir?

Volkswagen Grup 2023 çip krizi

2023 yılında piyasaya sürülecek olan ID 7, Güncellenen ID 3 ve ID Buzz MPV araçları sayesinde önemli ölçüde bir artış bekleniyor. Imelda Labbe ek olarak şunları söyledi;

“Volkswagen grubu olarak en geniş elektrikli araç portföyüne sahibiz. 2026 yılına kadar hedefimiz 25.000 doların altında giriş seviyesi bir elektrikli araç üretmektir. Bir yandan ise ID 7 modeli ile elektrikli araç teknolojisine yön vermeye devam edeceğiz.”

“Müşterilerimiz için sipariş süresini oldukça kısaltmak ve sipariş yükünü bölüştürmek için oldukça sıkı çalışıyoruz”

Volkswagen ayrıca, 2022 yılında SUV talebinde oldukça büyük bir ilerleme kaydetti. Volkswagen 2023 yılında Çip Krizi ve dolaylı kıtlıkların azalacağını üretim hacimlerinin tekrar istikrarlı bir şekilde artacağını belirtiyor.

Sıfır Kilometre Volkswagen Modelleri ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here