Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olmayı hedefleyen Karsan, yurtdışında iddialı işler yapmaya devam ediyor. Karsan, bu kapsamda dünya kara ulaşımında yüksek teknolojili mobilite çözümleri üretiyor. Ayrıca daha önceki yıllarda Norveç’te de e-ATAK kullanılmaya başlanmıştı. Şimdi ise, İtalya’ya ilk e-Atak teslimatını yaptı. Aynı zamanda bu gelişmelerin sonucunda Karsan’ın yurtdışındaki varlığı daha da güçlü bir hal alıyor.

11 Adet e-Atak Teslim Edildi

Karsan ve İtalya ile imzalan “Consip Çerçeve Sözleşmesi” imzalanmıştı. Sicilya adayındaki Catinia’dan aldığı 18 adet e-ATAK siparişi almıştı. Bu sipariş üzerine Karsan 11 adetlik teslimatını gerçekleştirdi. Ayrıca teslim edilen e-ATAK’lar ülke içinde yolculara hizmet etmeye başladı. 18 adetlik siparişin kalan son 7 adeti ise bu senenin ortasına kadar teslim edilmesi planlanıyor.

e-ATAK İtalya

Bu konu üzerine ise Karsan’ın CEO’su Okan Baş birtakım açıklamalar yaptı. CEO açıklamasında; “Bu otobüsler Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri oldu. Bu kapsamda İtalya merkezli şirketimizle 2023 itibarıyla varlığımızı daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Karsan e-ATAK ile Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin lideriyiz. Teslim edeceğimiz yeni siparişlerle birlikte e-ATAK modelimizin, 2023 yılında da İtalya’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olacağını öngörüyoruz. Öte yandan Avrupa’da 6 metreden 18 metreye kadar uzanan elektrikli ürün gamımız ile toplu ulaşımın her boyutta ihtiyacına cevap verebilen ilk ve tek Avrupa markasıyız” dedi.

Ayrıca CEO, İtalya pazarının Karsan için olan öneminin de altını çizdi. Karsan’ın 2023’de ülkenin en güneyinden kuzeyine kadar her yerde, Karsan otobüslerinin olacağını dile getirdi. Bununla beraber; “İtalya’da da toplu ulaşım dönüşümünde Karsan olarak en önemli oyunculardan biriyiz” dedi.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Aselsan ve Karsan’dan Yerli ve Milli Elektrikli Minibüs” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here