Karsan Elektrikli Otobüsleri Dünyada Yankı Uyandırdı!

0
1987

Karsan elektrikli otobüsleri, birçok farklı ülkede toplu taşımada kullanılıyor. Karsan, hem geniş vizyonu hem de çevreye duyarlılığı sayesinde dünya çapında adından söz ettirmeyi başarıyor. Son olarak Bus2Bus Fuarı’nda elektrikli araçları ile boy gösteren Türk üretici, sıfır emisyonlu otobüslerde oldukça başarılı. Dünyanın en büyük otobüs fuarlarından birisi olan Bus2Bus Fuarı merakla bekleniyordu. Çünkü geçtiğimiz senelerde salgın nedeniyle sanal ortamda gerçekleşmek zorunda kalmıştı. Neyse ki bu sene fiziksel olarak gerçekleşen fuarda otobüs üreticileri bir araya geldiler. Dünyanın birçok farklı ülkesinden otobüslerin katıldığı fuara Karsan gelecek vizyonlu otobüs modelleri ile katıldı. E-Volution vizyonu sayesinde her geçen gün gelişen Karsan elektrikli otobüsleri, fuara adeta damgasını vurdu.  e-JEST, e-ATAK ve e-ATA modelleri fuarın en çok konuşulan araçları olmayı başardı.

Karsan Elektrikli Otobüs Modellerinin Vizyonu: E-Volution

Elektrifikasyon vizyonu ile harekete eden Karsan, Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinden birisi. Yenilikçi ve gelecek odaklı yaklaşımları Türkiye’de de otomobil sektörüne ilham veren marka, tüm modellerinde elektrifikasyona geçmeyi hedefliyor. Halihazırda Türkiye’deki elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının çoğunluğunu gerçekleştiren Karsan’ın hedefleri daha büyük. Öyle ki, şimdiden 300’ü aşkın elektrikli modeli ile tam 16 ülkenin yollarını arşınlamayı başarıyor.

Uzun Menzilli Elektrikli Model: e-ATAK

E-ATAK, karsan elektrikli otobüs

e-ATAK tamamen dinamik bir tasarıma sahip.  Ön kısmında büyük LED farları yer alan model, 52 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Oldukça yüksek performansla çalışan e-ATAK, 2.500 Nm tork üreten 230 kW gücünde bir elektrikli motora sahip. Ayrıca, hızlı şarj özelliği ile 3 saat içerisinde şarj olan elektrikli otobüs, Karsan’ın yeni gözbebeklerinden. Üstelik 220 kWh’lık bataryası sayesinde tam 300 km menzil alabiliyor.

e-ATA Güçlü Motoruyla Geliyor

karsan elektrikli otobüs, turuncu renk, önden görünüm

e-ATA, Karsan’ın en büyük elektrikli otobüslerinden bir tanesi. Yeni otobüs, 600 kWh gücüne kadar çıkan, tam 7 farklı batarya seçeneğine sahip. Üstelik tek seferde 450 km yol alabiliyor. Üstelik buna normal bir otobüsün yolcu indirip bindirme süreçleri de dahil. Böylesi yüksek performansa sahip olan otobüsün şarj süresi ise en fazla 4 saat. Ayrıca 250 kW gücündeki motoru ile 22.000 Nm torka sahip. Bu nedenle en dik yokuşlar bile onun için bir engel değil.

e-Jest, Yüksek Yolcu Konforu Vaat Ediyor

karsan e jest, mavi renk, önden görünüm

e-JEST, 290 Nm tork üreten, 170 HP gücüne sahip bir BMW üretimi elektrikli motora sahip. Böylece, 6 metrelik küçük otobüs, 210 km menzili tek seferde alabiliyor. e-JEST, enerji geri dönüşümünü sağlayan fren sistemi ile bataryasının yüzde yirmi beşini kendi kendine şarj ediyor. Üstelik iç mekandaki teknolojik donanımda bir otomobilden farksız olan küçük otobüs, sektörde adından söz ettiriyor.

2. El Karsan Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here