Citroen’in Tamamen Elektrikli Modeli e-C4 Sonbaharda Türkiye’de

0
2337

Citroen e-C4 sonbaharda Türkiye’de satışa çıkıyor.

Citroen, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu e-C4’ü sonbaharda ülkemizde satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Markanın açıklamasına göre Citroen, tamamen elektrikli e-C4 elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Markanın amacı, mobilite dünyasının her alanına dokunan ve herkes için kolaylık sağlayan ulaşımı sağlamaktır. Sonbaharda C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu e-C4’ü Türkiye yollarında satışa sunmaya hazır hale getiriyor.

Citroen e-C4 Şarj Gücü

Citroen e-C4 şarj gücü

Hem erişilebilir hem de müşteri dostu olan Citroen e-C4, şarj özelliği ile uygun bir teknoloji çözümü sunmaktadır. 50 kWh lityum iyon batarya 100 kW DC şarj gücüyle birleştirerek, çoğu rakipten daha iyi şarj süreleri sunmayı başarmaktadır. Citroen e-C4’ün şarj hızı, dolumun başlangıcında şarjın sonuna göre daha hızlı gerçekleşmektedir. Böylece yüzde 80 şarj doluluk oranına yaklaşık 30 dakikada ulaşabiliyor. Fakat yüzde 80’den sonra daha yavaş ilerliyor. Aynı zamanda Charge My Car uygulaması sayesinde şarj sürecinin yönetimi daha kolay hale geliyor. Bu uygulama sayesinde seyahatlerinizi planlayabilirsiniz. Ayrıca Avrupa genelinde 300.000 şarj noktası bulunuyor. Böylece şarj noktası bulmak da kolay hale geliyor. Aynı zamanda bataryayı yeniden şarj etmek için ekstra süre gerekmemektedir. Yani insanların mola verdiği, öğle yemeği yediği veya yol güvenliği tavsiyelerine uyduğu zamandan daha fazla değildir.

Hem Günlük Kullanım Hem Uzun Yolculuklar için İdeal

Citroen e-C4

Citoren e-C4, günlük kullanım için ideal çözümü sunmaktadır. e-C4’ün kullanım kolaylığı, çoğu kullanıcı için günlük iş, alışveriş veya seyahatini, sessiz, sarsıntısız, dinamik bir sürüş ile karşılar. Ayrıca CO2 içermeyen sürüşü ile sürücüleri tatmin eder. Araç aynı zamanda uzun yolculuklar için de destekleyici özellikler sunmaktadır. Daha kompakt bir batarya daha az ağırlık anlamına gelmektedir. Bu da düşük tüketimin sağlanmasındaki en büyük etkenlerden biridir. Aynı zamanda Citroen e-C4, 357 km menzil sunmaktadır. Bu sayede hem şehir içi kullanımda hem de uzun yollarda kullanımı desteklemektedir.

Citroen e-C4 Teknik Özellikleri

Citroen e-C4, 136 HP güç ve 260 Nm tork üreten elektrikli motora sahiptir. Lityum iyon batarya kullanılmaktadır. Ayrıca 50 kWsa kapasitesi vardır. Aynı zamanda e-C4, ev tipi prizlerde de şarj olabilmektedir. Şarj süresi güçlendirilmiş bir prizde 15 saat, standart bir prizde ise 24 saatten uzun sürmektedir.

Sıfır km Citroen Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here