TEMSA ‘dan Büyük Adım: İlk Elektrikli Otobüs İhracatı

0
1687
temsa md9

TEMSA ‘dan Büyük Adım: İlk Elektrikli Otobüs İhracatı Gerçekleştirildi

TEMSA ‘nın büyük ilgi gören şehir içi elektrikli otobüsü MD9 electriCITY ilk ihracatını gerçekleştirdi. Bu ihracat İsveç’e yapıldı. TEMSA’da çalışan mühendisler tarafından geliştirilen ve Adana’daki tesislerde üretilen MD9 electriCITY elektrikli otobüslerden 6 adet İsveç’e satıldı. İsveç’in 2030 yılında karbon ayak izini sıfırlamak amacıyla yaptığı çalışmalar doğrultusunda satın aldığı bu otobüsler Öckerö Adası ve çevresinde kullanılacak.

Cevdet Alemdar’dan Konuya İlişkin Açıklamalar

cevdet alemdar
Cevdet Alemdar

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve TEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar, geçtiğimiz günlerde tamamlanan hisse devriyle TEMSA’da yeni bir sürecin başladığını hatırlatırken, “Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında, TEMSA’nın özellikle küresel pazarlarda çok daha güçlü bir yapıya kavuşacağı bir döneme giriyoruz. Bu ihracat hamlesini de 50 yılı aşkın süredir Türk sanayisine hizmet veren TEMSA’nın yazacağı yeni başarı hikayesinin ilk adımı olarak görüyoruz. Türk mühendisliğinin bir ürünü olan TEMSA markalı elektrikli araçları İsveç’te yollarda görmek bizler için büyük gurur ve mutluluk kaynağı. Bu ihracat sadece TEMSA için değil aynı zamanda ülkemiz ekonomisi ve Türk sanayisi için de çok önemli bir adım, bir dönüm noktası. Hepimizin bildiği gibi İsveç, dünyada karbon emisyonunun azaltılması konusunda en aktif çalışan; elektrikli araçlar konusunda da en fazla bilgi birikimine sahip ülkelerden bir tanesi. TEMSA’nın ilk elektrikli araç ihracatını İsveç’e yapması bizim için çok anlamlı” dedi.

Toplu Taşımanın Geleceği Elektrikli Araçlarda

Tolga Kaan Dogancioglu
Tolga Kaan Doğancıoğlu

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada: “Dünyada toplu taşımanın geleceği elektrikli araçlar odağında şekilleniyor. Biz de bu gelecekte oyun kurucu şirketler arasında yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi yeni organizasyon yapımızın da verdiği güç ve heyecanla, özellikle yurt dışı pazarlarda çok daha büyük başarılara imza atacağımız bir döneme giriyoruz. İsveç’e gerçekleştirdiğimiz 6 adetlik MD9 electriCITY ihracatımızla da bu dönemin ilk adımını atmış olduk.” dedi.

TEMSA MD9 electriCITY

Tasarımı, yazılımı, araç dinamiği ve bileşen yerleşiminin TEMSA’ya ait olduğu bu 59 yolcu kapasiteli araç 230 kwh Li-ion pili sayesinde 400 kilometrelik menzile sahip. Aracın şarj edilme süresi ise yalnızca 5 saat. TEMSA MD9 electriCITY, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de gelen konukların ulaşım ihtiyaçlarının sağlanması için kullanılıyor.

cb külliye temsa

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here