Yerli Elektrikli Otobüs Modelleri Sadece 15 Dakikada Şarj Oluyor

0
1165
Yerli Elektrikli Otobüs Modelleri Sadece 15 Dakikada Şarj Oluyor

Yerli elektrikli otobüs modelleri sadece 15 dakikada şarj oluyor. Bu otobüslerin üretimi ASELSAN ve TEMSA işbirliği kapsamında gerçekleşiyor. Ultra hızlı şarj özelliği sayesinde çok fazla tercih edilecek olan otobüslere ilgi de oldukça fazla. Bu yerli araçların ilk kullanım yeri ise TEKNOFEST Samsun etkinliği olacak. Böylece şehir içi ulaşımda yeni bir devir başlamış olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alan yerli araçlar hızlı şarj özellikleriyle ulaşımda çığır açacaklar. Bu sayede 15 dakika içerisinde 80 km menzil kat edecek potansiyelde şarja sahip olan otobüsler yeni nesil ulaşım araçlarının da öncüsü olacak.

Yerli Elektrikli Otobüs 30 Ağustos’ta Yollarda

Yerli Elektrikli Otobüs Modelleri Sadece 15 Dakikada Şarj Oluyor

Yerli otobüsler ilk olarak 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan TEKNOFEST Samsun’da yola çıkacak. Bu otobüsler ultra hızlı şarj olma özelliğine sahip. Çünkü özel olarak az kapasiteli ama hızlı şarj olan bataryalar tercih edildi. Ancak Samsun Belediyesi’nin de isteğiyle 80 km mesafe yol kat etme özelliği eklendi. Yerli araçlar için Samsun’da 7 farklı noktada şarj istasyonu mevcut.

Yeni Nesil  Çevre Dostu Otobüsler

Yerli Elektrikli Otobüs Modelleri Sadece 15 Dakikada Şarj Oluyor

Yeni nesil otobüsler, fosil yakıtlı araçlara göre yüzde 70 daha az karbon ayak izi bırakıyor. Böylece hem maliyet düşecek hem de karbon salınımı azalacak. Ek olarak konu hakkında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bütün otobüs filosuna yayıldığında işletme maliyetini çok düşürüyor. Başka önemli bir konu ise karbon salımı sıfır. Konfor oldukça yüksek, çevreyi kirletmeyen bir sistem. Şu anda 20 tanesini devreye alıyoruz. Bizim şartnamelerimizi sağlaması durumunda bütün otobüs filosunu elektrikli araçlara çevirmiş olacağız.” dedi.

 

2. El Otobüs Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here