Porsche Hidrojen Yakıt Üzerinde Çalışıyor

0
595
Porsche Hidrojen Yakıt

Porsche hidrojen yakıt üzerinde çalışıyor. Geleceğin yakıtı olan hidrojen için çalışmalara başlayan otomobil üreticisi sektörde öncü adımlar atmaktan kararlı. Bu nedenle elektrikli araçlardan sonra hidrojen yakıt üzerindeki çalışmalarına da hız verdi. İklim krizinin etkisini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Hal böyle olunca her sektörde belli değişikliklerle karbon salınımı azaltılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda elektrikli araç üretimi de giderek artıyor. Elektrikli tahrik sistemleri için birçok öncü adım atan Porsche şimdi ise farklı çözümler üzerinde çalışıyor. Öyle ki hidrojen yakıt teknolojisine sahip araçlar şu an için gelecek hedefi.

Porsche Hidrojen Yakıt Teknolojisiyle Geliyor

Porsche Hidrojen Yakıt

Porsche mühendisleri bugünlerde V8 motorlarından birini, hidrojen enerjisiyle çalıştırmak için uğraş veriyorlar. Konu hakkında Porsche Engineering bölümünde motor simülasyonu birimi kıdemli uzmanı olan Vincenzo Bevilacqua açıklama yaptı. Açıklamasında benzinli yüksek performanslı araçlarının sahip olduğu güçte hidrojenli motor üzerinde çalışıyorlar. Bunu yaparken aynı zamanda düşük yakıt tüketimini de sağlamayı hedefliyorlar. Ayrıca geleceğin petrolü sayesinde karbon salınımı ortamdaki ile aynı olma imkanına sahip olacak. Şimdilik sanal olarak çalışan ekip Porsche’nin 4.4 litrelik V8 motorunu hidrojenle çalışacak şekilde revize etti.

Hidrojen Yakıtlı Araçlar Nasıl Çalışır?

Porsche Hidrojen Yakıt

Hidrojen yakıtlı gücünü elektrikten alırlar. Ancak elektrikli araçlardan farklı olarak bir bataryaları olmaz. Enerji üretimi bataryada değil de içinde yer alan hidrojen işe gerçekleşir. Böylece içten yanmalı motorlar yerine kullanılması gezegen için de oldukça faydalı olur. Bu kapsamda karbon salınımı da azalır. Ancak maalesef hidrojen oldukça maliyetli. Ayrıca yakıt istasyonu altyapısı da dünya genelinde yok denecek kadar az. Bunlar aşıldığı takdirde kullanımının da artış göstermesi kaçınılmaz.

2. El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here