Mercedes-AMG GT3 Edition 55: Mercedes’in Yeni Canavarı

0
1609
GT3 Edition 55

Mercedes-AMG GT3 Edition 55 tanıtıldı. Monterey Otomobil Haftası kapsamında sınırlı üretim bir çok aracın tanıtımı gerçekleşti. GT3 Edition 55’de bunlardan birisi. Model bir AMG GT yarış arabası ve şirket bu Edition 55 yarış arabalarından sadece beş adet üretecek. Ayrıca modeli normal bir AMG GT3 modelinden ayıran birçok özellik mevcut. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Sınırsız Otomobil: Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Öncelikle bu araç FIA tarafından onaylanmadı. Bu da demek oluyor ki aracın herhangi bir kısıtlamaya uymasına gerek yok. Bu sınırsızlık sayesinde ise modelin altında bulunan  6,3 litrelik V8 normalden biraz farklı. Aracın V8’i, yönetmeliklere uygun versiyondan 100 beygir gücü daha fazla güç üretebiliyor. Bu da motorun toplam güç çıkışını 650 beygir gücüne getirdiği anlamına geliyor. Diğer yandan ise Mercedes-AMG, susturucuyu egzozundan çıkardı. Bu ise GT’nin ekstra gücüyle uygun şekilde daha gürültülü olacağı anlamına geliyor.

Dış kısım ise benzersiz bir gri renk ile kaplı. Ayrıca AMG GT3 Edition 55 her tarafında görünür mat kaplamalı karbon fiber ile birlikte kırmızı vurgulara sahip. Aracın arka tarafında ise 55. yıl dönümü logosu kendini gösteriyor. Ayrıca kapılara da Affalterbach arması boyanmış.

Diğer yandan modelin iç kısmı da kendine hayran bırakıyor. Koltuklar, yıl dönümü sembolünün özel işlemelerine sahip. Ayrıca orta konsolda ve koltuklarda bir “Edition 55-1 of 5” plakasını görmeniz mümkün. Emniyet kemerleri ise gümüş aksanlara sahip. Son olarak ise, veri görüntüleme birimi, Bosch tarafından tedarik edilen ve üretilen en yeni nesil görüntüleme sistemlerine sahip. Ayrıca aracı çalıştırdığınızda 55. yıl dönümü logosu sizi saygıyla selamlıyor.

Peki Bu Canavarın Fiyatı Ne?

Dediğim gibi araç tam bir sınırsızlık üzerine üretiliyor. Fakat tüm bu sınırsızlıklara sahip olmak sizlere ne kadara patlayacak? Mercedes-AMG GT3 Edition 55 etiket fiyatı  625.000 Euro. Fakat bu fiyata dahil olarak bir kaç ekstranın da sahibi olabilirsiniz. Mercedes, alıcılara bu fiyat kapsamında ekstra olarak 55. yıl dönümü logosuna sahip bir araba kılıfı ve arabanızın şasi numarasının saat kasasının arkasına kazınmış olan özel bir IWC Schaffhausen saati de alıcılara sunuyor. Peki sizce bu fiyat için bunlar yeterli mi ?

 

Satılık Tüm Mercedes İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here