5 Bin Beygirlik Hız Canavarı Sadece 4 Dakikada Şarj Oluyor

0
915
5 Bin Beygirlik Hız Canavarı alieno unum, siyah, önden görünüm

5 bin beygirlik hız canavarı Alineo Unun bir arabadan çok daha fazlasını vaat ediyor. Halihazırda dünya genelinde elektrikli araçlar yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu anlamda birçok marka da yeni elektrikli araçlarını piyasaya sürüyorlar. Bu anlamda Bulgaristan merkezli Alieno markası da “Unun” adlı süper arabasıyla sahneye çıktı. Adeta bir hız canavarı olan bu araç sadece 4 dakikada şarj olma özelliğine sahip. 

5 Bin Beygirlik Hız Canavarı alieno ulum, siyah, yandan görünüm

İlk olarak 2015 yılında faaliyet göstermeye başlayan “Alieno” isimli otomobil firması piyasaya “Arcanum” isimli bir model ile çıkmıştı. Bu model hala üretilmiş değil. Ancak Alieno yeni bir aracı sahneye çıkarttı bile. Bu yeni modelin görselleri ile beraber bazı detayları açıklandı. Ancak bu özellikler bile yeni aracın tüm dikkatleri üzerine çekmesine yetti. Birkaç farklı versiyonu olan Unum hem özellikleri hem de fiyatı ile dudak uçuklatmayı da başarıyor. Aracın giriş modeli bile tam 2.610 beygir gücünde. Bunu bünyesinde 12 elektrikli motora borçlu olan Unum tamamen hız odaklı bir süper araba.

5 Bin Beygirlik Hız Canavarı Tam 24 Elektrikli Motora Sahip

5 Bin Beygirlik Hız Canavarı alieno ulum siyah, yandan

Unum’un en üst modeli tam 5.221 beygir gücünde. Bunu ise 24 elektrikli motoru sayesinde 8.800 Nm tork üreterek yapıyor. Ayrıca Bulgaristanlı otomobil üreticisinin verdiği bilgilere göre Unum azami olarak 580 km/s’lik bir performans sergilemiş olacak.

Süper Araba Sadece 4 Dakikada Tamamen Şarj Oluyor

5 Bin Beygirlik Hız Canavarı alieno ulum, siyah, önden

Süper otomobil en az performansı kadar şarj kapasitesi ile de herkesi etkilemeyi başarıyor. Öyle ki üreticinin iddiasına göre aracın şarj dolum süresi yalnızca 4 dakika sürecek. Tabi bunu sağlaması için sipariş üzerine özel şarj cihazları kurulması gerekiyor. Bu şarj cihazları da tam 2700 kW üretecekler. Böylece 0’dan yüzde 80 doluluk oranı yalnızca 3,3 dakikada gerçekleşecek. Son olarak 5 bin beygirlik hız canavarı için marka ön siparişleri almaya başladı bile. Başlangıç fiyatı 1,8 milyon euro olan aracın fiyatının 4,5 milyon euro’ya kadar çıktığı oluyor.

2. El Cabrio Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here