Bulgaristan Merkezli Alieno Limitleri Yıkma Peşinde!

0
1050
Alieno

Dört yıl önce ilk modeli Arcanum’u duyuran Alieno, Unum adlı ikinci modeli ile iddiasını bambaşka boyutlara taşıyor. Biliyoruz ki elektrikli otomobil dünyası her geçen gün gelişiyor. Başta Tesla olmak üzere geçtiğimiz son beş yılda dünyanın pek çok yerinde yeni girişimlerin adını duyduk. Bu girişimlerden biri de komşumuz Bulgaristan’dan geldi.

Alieno

Bulgaristan Merkezli Alieno

Bahsettiğimiz şirket özellikle süper spor segmente odaklanması ile dikkat çekiyor. Marka, bizlere oldukça çılgın veriler ile geldi. Arcanum adlı ilk modeli 5.220 beygir güç ve 8.800 Nm tork değerlerine sahip. Uzun bir sürenin ardından ikinci modeli için çalışma yaptığını duyuran marka, bu ikinci modelinde çıtayı hayli yükseltiyor. Bahsettiğimiz araba Alieno Unum. Üstelik söz konusu model, barındıracağı 24 adet elektrik motoruyla Arcanum’u geride bırakacak gibi görünüyor.

Alieno Unum

Alieno Unum

Alieno Unum’un her tekerleğinde 6 adet elektrik motoru bulunması planlanıyor. Üstelik model için markanın aynı Arcanum modeli gibi güç üzerinden farklı seviyelerin sunulduğu 4 versiyon planlanıyor.

Marka, modelin giriş seviyesi versiyonunda 12 adet elektrik motoruna yer vermeye hazırlanıyor. Üstelik Alieno’nun 2.610 beygirlik kombinasyon gibi bir iddiası da var. Modelin bir üst paketinde 3.481 beygir, üçüncü versiyonunda ise 4.351 beygirlik değerler olacağı konuşuluyor. Otomobilin en güçlü paketinde ise aynı Arcanum’da olduğu gibi 5.220 beygir güç ve 8.800 Nm’lik güç değerleri ile karşılaşıyoruz. Alieno Unum’un performans verilerinde ise 584 km/s’lik hedeflenmiş. Bu da hayli dikkat çekiyor.

Alieno Unum

Alieno Unum Şarj Verileri

Performans verileri ile oldukça dikkat çeken otomobil, şarj altyapısı ile de hayli dikkat çekiyor. Otomobilin bataryasında 800V hızlı şarj mimarisi destekleniyor. Üstelik modelin bataryasında grafen bazlı hücrelere yer verilmesi de planlananlar arasında. Böylece Alieno, normal sistemlere göre çok daha hızlı dolum döngüleri yakalamak istiyor. Aynı zamanda uygun kaynak bulunduğunda 0’dan yüzde 80 doluluk seviyesine yaklaşık 3,5 dakikada ulaşabildiğini iddia ediyor. Bir diğer yandan otomobilde 60 kWh, 120 kWh ve 180 kWh olmak üzere üç farklı kapasitede batarya paketi planlanmış.

Alieno Unum’un ilk somut modelini 2024 – 2027 aralığında sokaklarda görecek gibiyiz. Üstelik marka, bu otomobili için 1,8 milyon eurodan başlayan fiyatlarla ön siparişleri kabul ediyor. Aynı zamanda en üst versiyonu tercih edenler için de fatura 4,5 milyon euro‘ya çıkıyor.

Sıfır Km Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here