Pil Değişim Ücretleri Araç Fiyatlarını Geride Bırakıyor!

0
1072
POLESTAR2

Elektrikli otomobiller için pil değişim ücretleri şimdiden araç fiyatlarını geride bırakmıştır.

Polestar 2, Çin’de 43 bin doların biraz üstünde bir fiyattan satılmakta. Ancak bir Polestar 2 modeli sahibine, batarya sistemi için aracın kendi fiyatından daha yüksek bir fiyat teklif edilmiştir. Markadan gelen bilgiye göre; Otomobilin sahibi elektrikli aracıyla yapmış olduğu kaza sonrası otomobilini servise götürmüştür. Bilgiye göre batarya paketinin tamamen içe doğru ezilmiş olduğunu ve artık kullanım için yeterince güvenli olmadığını tespit etmişler. Bu sebeple otomobilin batarya paketinin tamamen değişmesi gerekmektedir. Sizler için hazırladığımız haberin detaylarını birlikte inceleyelim.

Pil Değişim Ücretleri Araç Fiyatlarını Geride Bıraktı

Paylaşılan elektrikli otomobil kazaları sonrası, onarılması gereken diğer hasarlarda incelenmiştir. Fakat otomobilin batarya sisteminin yenisiyle değiştirilmesi için otomobil sahibine yaklaşık 540.000 Yuan yani 79 bin 200 dolar teklif edildiği bilinmekte. Polestar 2’nin Çin’de yaklaşık olarak 43 bin dolardan satıldığını bilmekteyiz. Otomobilin pil değişimi, otomobil fiyatının yaklaşık olarak 1.5 katına eş değer olduğunu söyleyebiliriz. Polestar, pil değişim ücretinin aslında 400.000 Yuan’a mal olduğunu ki bu da 57.900 dolar etmektedir. Ancak alınan bilgi doğrultusunda faturalandırılan 79 bin dolarlık masrafın otomobilin diğer masraflarını da kapsayacağı belirtilmekte.

Öyle ki, aracın pil değişimi için yaklaşık olarak 80 bin dolarlık ücret teklif edilen elektrikli araç sahibi ise Çin’de elektrik otomobil üreten başka bir otomobil şirketi Xpeng’ e ulaşmıştır. Xpeng marka otomobillerin pil değişim ücretlerini öğrenmek istemiştir. Xpeng’den gelen cevap ise şöyledir; P7 Sedan modeli için 80 kWh pil maliyetinin 110.000 Yuan yani 14.500 dolar tutacağı belirtilmekte.

Bir diğer açıdan ABD’ye baktığımızda ise, Tesla Model 3 için istenen pil değişim ücretleri yaklaşık olarak 20.000 dolar seviyesindeyken Model S için istenen pil değişim ücreti 30.000 doları bulabilmekte. Elektrikli araç dönüşümü sayesinde dünya artık daha verimli daha çevreci otomobiller üretecek. Daha dayanıklı olan elektrikli otomobillerle otomotiv sektörü yeniden şekillenmekte. Fakat bununla birlikte elektrikli otomobillerin zamanla batarya kapasite kaybı sorunu da ortaya çıkmaya başlamakta. Özellikle de kullanım ve dış etkenlere bağlı olarak bu kayıplar ortaya çıkmakta. Batarya elektrikli otomobillerin en pahalı parçası olduğu için de batarya ömrü potansiyel müşteriler adına en önemli problem olarak görülmekte. Diğer bir bilgiye göre ise; eğer bir elektrikli otomobilin batarya kapasitesi sekizinci yıl sona ermeden %70’in altına düşerse tüm batarya değişim masrafları üretici firma tarafından karşılanmaktadır.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here