Hyundai Ioniq 5 N için Render Çalışmaları Yayınlandı!

0
658

N departmanı imzalı ilk elektrikli otomobil Hyundai loniq 5 N’in render fotoğrafları yayınlandı! 

Biliyoruz ki, BMW’nin M departmanı ve Mercedes’in AMG’si  bir süredir elektrikli otomobillerle ilgilenmekteler. Fakat şimdi Hyundai’nin N departmanı da elektrikli otomobiller üzerine çalışmaktadır. Hyundai loniq 5 N modelini gelin birlikte inceleyelim.

loniq 5 N

Hyundai loniq 5 N Hakkında Detaylar

2017 yılında i30N’in ve geçen yıl i20N’in tanıtıldı. N departmanı da geçtiğimiz günlerde RN22e ve N Vision74 adlı tasarımıyla birlikte ilk elektrikli modellerini sunmuştur. Böylelikle Loniq 5N satın alınabilen ilk elektrikli N modeli olacak. Otomobil yani loniq 5 modeli uzun zamandır Nürbugring’de test edilmektedir. Aynı zamanda 2023 yılı içerisinde de tanıtılması beklenmekte. Bu model Hyundai’nin marka tarihindeki en güçlü otomobil olacak.

Görsel kaynak: Motor1.com

Otomobil aynı zamanda yüksek ihtimalle N departmanına özgü olan ‘bebek mavisi’ adı verilen bir renk ile tanıtılacaktır. Bu modelin ise ön tarafında bir N logosu yer alacaktır. Aynı zamanda solda ve sağda ise yeni LED şeritleri görmekteyiz. Şimdiye kadar üretilmiş olan bütün N imzalı otomobiller arkalarında güzel görünen bir kanatla tanıtıldılar. Ancak loniq 5N modelinin render görüntülerinde böyle bir kanat gözükmemekte.

Henüz otomobille ilgili yayınlanmış resmi bir bilgi bulunmamakta. Ancak otomobilin performans değerlerinin KIA EV6 GT’ye yakın olacağı düşünülmekte. Bu araç üretilirse, Hyundai loniq 5N modelinin 430 kW ve 740 Nm torka sahip olacağı düşünülmektedir. Tabi bu gücü de iki adet elektrik motorundan alacağını da unutmamak gerekmekte.

Öyle ki, loniq 5 N için çalışmalar halen devam etmektedir. Teknik özellikleri ve otomobil performansı açısından henüz resmi bir bilgiye yer verilmemiştir. Böylelikle aracın yalnızca tahmini değerlendirmeleri yapılabilmekte. Son zamanlarda Hyundai markasının N departmanındaki elektrikli otomobiller üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdığını bilmekteyiz. Bu açıdan yenilenen ve devamlı olarak kendini geliştiren bir sistem içerisinde olduklarını mutlaka belirtmekte fayda var. Otomotiv sektörü gün geçtikçe büyüyor ve kendisine farklı alanlarda farklı markalarla donanımlı otomobiller üretmek için alan yaratmakta olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Hyundai loniq 5 N için tahmini gelişmeleri sizlerle paylaştık. Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here