Porsche minivanlarla ilgilenmediğini belirterek Vision Renndienst Concept elektrikli van’ın üretime geçmeyeceğini bildirdi. Porsche, bir spor otomobil şirketi olarak anılmak istiyor ve piyasadaki varlığını bu alanda korumak istiyor.

Porsche Vision Renndienst Concept Üretilmeyecek

Alman otomobil üreticisi tarafından geçen yıl açıklanan heyecan verici Porsche Vision Renndienst, üretim hattına ulaşmayacak. Kasım 2020’de çok sayıda Porsche tasarım çalışmasının yanı sıra sunulan Renndienst, 2018’de yaratıldı ve 1950’lerde yarış servis araçları olarak kullanılan VW Bus tabanlı Porsche kamyonetlerden ilham alıyor.

Renndienst’in bir üretim modelini ortaya çıkardığına dair hiçbir zaman fazla umudumuz olmasa da, Porsche’nin küresel satış müdürü Detlev von Platen, bunun sadece bir konsept olarak kalacağını doğruladı.

Porsche Vision Renndienst Concept Üretilmeyecek

Yakın tarihli bir röportajda Autoblog’a “Biz, öyleydik ve yine de bir spor otomobil üreticisi olacağız.” dedi. Ayrıca küresel satış müdürü Platen,”Bu nedenle, örneğin küçük şehir arabaları segmentine veya daha fazla hacme sahip olabileceğimiz segmentlere girme niyetinde değiliz. Halen özel bir spor otomobiliz [marka] ve spor otomobillerin tanımlanabileceğine inandığımız segmentlerde gelişimimizi daha da ileriye götüreceğiz. Bu nedenle, minivan konseptine doğru gitmek ve bu benzeri bir yol bizim planımız olmaktan uzaktır.” açıklamalarını ekledi.

Bu Vision Renndienst Concept otomobilden etkilen bazı tarafları üzdü çünkü Porsche, minibüsü gerçeğe dönüştürmek için fazla sorun yaşamayacaktı. Vision Renndienst’i Volkswagen’den gelecek ID.Buzz’a dayandırabilir ve üretimini kolaylaştırabilirdi. Ancak yine de Porsche’nin diğer segmentlere girmeden spor otomobil alanında çok daha ileri gitmek istemesini ve alanında başarı hedeflemesini asil bir seçim olarak bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Porsche Vision Renndienst Concept Üretilmeyecek

Porsche serisine yakında yapılacak eklemelerin çoğu elektrikli olacak ve şirket, satışlarının en az % 80’inin 2030’da elektrikli arabalardan oluşmasını amaçlıyor. Porsche 911, elektrikli olmayan % 20’nin bir parçası olacak, ancak hibrit varyantlar da eklenecek. Ancak 718 ikilisinin yelpazenin hangi tarafına düşeceği henüz belli değil.

Porsche ile ilgili diğer bir haberde, otomobil üreticisi geçen hafta silikon anotlarla kendi pil hücrelerini geliştirdiğini açıkladı. Porsche, bu hücrelerin 75 santigrat derecenin (167 derece Fahrenheit) üzerindeki sıcaklıklarda rahat bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Buna bağlı olarak daha iyi enerji geri kazanımı ve daha hızlı şarj ile daha yüksek yoğunluklu pillere izin vereceğini ekledi.

İkinci El Porsche İlanları

Sıfır Km Araçlar ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here