2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet’i ve yeni özelliklerini öğrenmek için okumaya devam edin. Porsche, sadece 2,3 saniyede 96.5 km hıza ulaşan bir araba inşa ediyor.

Bir an için hız, yapışma ve güç düşüncelerini bir kenara bırakın. Tarih, güzellik veya fiyat gibi hiçbir şeyi düşünmeyin. Buna gelmeden önce, 2021 Porsche 911 Turbo S’nin yavaş giderken ne kadar iyi olduğunu düşünmenizi istiyoruz. Şehir içi trol gezintisi, banliyö ayak işleri veya yetersiz bir arka yol turu olsun, bu, hızların yavaşladığı zaman gerçekten en hızlı arabadır.

Neredeyse bir roket olan 911 Turbo S cabriolet iç mekanı çekici ve deri kaplı gösterge panelindeki son dikişe kadar özenle hazırlanmış.

Mütevazı görünen 911, müthiş hızlanma ve günlük sürücü nezaketi sunar

Elbette, çift turboşarjlı 3,7 litrelik düz altılı motorundan gelen 640 beygir gücü ile 911 Turbo S cabriolet, hız için her zaman hazırdır. Bu Porsche, akıllara durgunluk veren ve şimdiye kadar bilinen en hızlı sürelerden biri olan 2.3 saniyede, 96.5 km hıza çıkar. Model ayrıca iddia edilen 330 km / saat maksimum hıza ulaşır. Ancak çoğu zaman, çoğu sürücü için önemli olan, düşük hızı diğer tüm yüksek hızlı arabalardan daha iyi yapan bir araba olmasıdır.

Mütevazı görünen 911, müthiş hızlanma ve günlük sürücü nezaketi sunar

Porsche, 911 Turbo modelini 1975 yılında piyasaya sürdü. Ancak şirketi Targa ve cabriolet çeşitlerini 1980’lere kadar ekleyemedi. Yarı tavanlı ve açılır tavanlı modeller nadirdi üretiliyordu. Ancak Turbo’nun büyük ölçüde anlamlı çamurluk işaret fişeklerine sahip daha geniş gövdeli, üstü açık modellerde özellikle kötü görünüyordu. Porsche’nin 911 Turbo’yu geliştirmesinin nedeni, yarışa gitmek için 911’in turboşarjlı bir versiyonunu homologe etmekti. Ve üstü açılır arabalar yarış için üretilmemiştir. Yani, bir 911 Turbo Cabrio’nun misyonunda belirli bir gerilim var. Yeni 992 nesil Turbo S ile tansiyonun biraz düştüğüne dair bir his var.

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet, cılız vites geçişi, yoğun bilgi-eğlence sistemi kurulumuna sahip

Günümüzde Porsche, 911 Turbo’nun 1989’a kadar sahip olduğu vites sayısının iki katına çıktı. Bu şirket için oldukça iyi bir ilerleme. 911 Turbo S Cabriolet’in vites aralıklarının yakın olması, motorun yavaş giderken bile rahat ama yanıt vermeye hazır olduğu anlamına gelir. Pek çok modern otomatiğin aksine, yeni PDK, yakıt tasarrufu sağlamak için sürekli olarak mümkün olan en yüksek vitese geçmez. En azından orta derecede, trafikteki boşlukları kapatmak için doğru viteste veya yakınında kalır.

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet, cılız vites geçişi, yoğun bilgi-eğlence sistemi kurulumuna sahip

2500 ve 4000 rpm arasında 800 Nm maksimum tork ile bu Porsche muhtemelen iki vitesli bir Powerglide ile ciddi hızlanma sağlayabilir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu arabanın kaportası motorunu çalıştırmak için oldukça fazla yakıt gerekiyor. Ancak, benzer şekilde Lamborghini Huracan ile karşılaştırırsak 911 cabriolet de bir Toyota Prius olabilir.

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet Tasarım

Tüm bu mekanik güzellik, çatısız olsa bile yapısal olarak zaptedilemez. Alüminyum yoğun bir yekpare gövdeye gömülüdür. Aslında sadece alüminyum ve çelikten daha fazlasıdır, cabrio da magnezyumun payına sahiptir. Bütün ekipmanlar en mantıklı yere en doğru şekilde yerleştirilmiştir. Bununla birlikte, 3826 kiloluk Cabrio’nun ek kemerleri ve askıları için 180 kiloluk bir ek daha var. Ancak ekstra hacmini fark etmek için cabrio’yu çok fazla zorlamanız gerekecek. Araç 20 inç ön ve 21 inç arka Goodyear Eagle F1 SuperSport lastikleriyle donatılmıştır.

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet Tasarım

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet İç Mekan

992 serisinin gelişiyle 911’in iç tasarımı tamamen modern bir ortama dönüştü. Büyük, ortalanmış geleneksel bir takometre bulunur. Direksiyon simidinin arkasında, her iki tarafta neredeyse yüzen dijital ekran kanatlarına sahiptir. Bu kanatlar genellikle tanıdık 911 göstergelerinin dijital versiyonlarını gösterir. Araç durum bilgileri de istendiğinde üzerlerinden çağrılabilir. Gösterge panelinin ortasında, navigasyonu, eğlenceyi ve bir dizi diğer araç sistemlerini ve ayarlarını göstermek için dokunsal geri bildirime sahip oldukça meşgul 10.9 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. İç mekan hakkında söylenebilecek en kötü şey, vites kolunun biraz cılız olduğudur.

2021 Porsche 911 Turbo S Cabriolet İç Mekan

Normal sürüş modunda, Turbo S’nin egzozu bastırılır. Normal sürüş modunda kabin içinde 73 desibel civarı lastik gürültüsü olur. Devasa 255/35R-20 ön ve 315/30R-21 lastikler göz önüne alındığında sürüş kalitesi olağanüstü ve ses normaldir. Aynı zamanda isteğe bağlı ön aks kaldırma sisteminin eklenebilir. Bu eklenti aracılığıyla otomobilin navigasyon tabanlı belleğiyle ön uç hızla yükseltebilir ya da alçaltabilir. Ayrıca bu günlük sürüşün stresini daha da azaltır.

Açılır tavan, tavanı otomatik olarak kilitleyen ve açan tek bir anahtarla çalıştırılır. Çalışması hem kolay hem de hızlıdır. Araba 50 km / saate kadar hareket ederken bile tamamlanabilen kusursuz bir kurulum. Sistem, arkadaki çeyrek pencereleri üstten indirip kaldıracak kadar akıllıdır.

Güçle çalışan bir rüzgar deflektörü, hızla çarpmayı azaltmak için yükselir. Ancak açıldığında, arka koltukların insan taşıma kapasitesinin kullanışlılığını ortadan kaldırıyor. Deneyimsizler için, sert kalkışlar, araba ışık hızının ötesine geçiyor ve zamanda geriye gidiyormuş gibi hissedebilir. Yeterince kez yapın ve endorfin artışı sizi daha genç bile gösterebilir. Tam da bu yüzden bazı insanlar bu arabaları satın almıyor mu?

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here