1950’lerde Amerika’nın ‘kişisel lüks otomobil’ pazarını başlatan Ford Thunderbird, Blue Oval tarafından şimdiye kadar piyasaya sürülen en iyi bilinen isim plakalarından biridir.

1955’ten 1997’ye kadar 10 kuşak boyunca kesintisiz olarak satılan Thunderbird, 2002 ile 2005 arasında 11. nesil olarak son kez geri döndü. Görünüşe göre, neo-retro girişimi çok popüler değildi. Ford, Thunderbird isim levhasının, son örnek araç hattan çıktıktan sonra tekrar kullanılmayacağını belirtmişti.

Söylemeye pek gerek olmasada, ilk nesiller en popüler olanıydı ve günümüze kadar gelen örneklerin birçoğu mevcut sahipleri tarafından ilgiyle karşılanıyor. Birçoğu T-Birds’lerini mümkün olduğunca stoklara yakın tutuyor, ancak bu 1963 modeli için kesinlikle durum böyle değil.

Bu resimlerde gördüğünüz üçüncü nesil Thunderbird’ün sahibi, onu 1965’ten beri ikinci sahibiyle birlikte Perris, California’daki stok konfigürasyonunda buldu. 1963 Thunderbird’ün şık, alçak tasarımı, mevcut sahibini onu satın almaya ikna etti. Çünkü özel yapım için doğru araba olduğuna karar verdiler.

1963 Thunderbird Dış Mekan

Buna katılıp katılmasanız da (sizinki gerçekten stokta kalırdı), dönüşümün muhteşem göründüğünü inkar etmek mümkün değil. Proje, hafif özel yapımlarda uzmanlaşmış bir şirket olan Kaliforniya, Harbor City dışında Starlite Rod ve Kustom tarafından dört yıl boyunca yürütüldü.

1963 Model Ford Thunderbird

 

‘Neden bu kadar uzun sürdü?’ diye sorabilirsiniz. Çünkü arabadaki neredeyse her şey, Thunderbird çerçevesi ve Ford 390 cu-in (6,4 litrelik) motorunda değişiklikler yapıldı. Gövde, koyu yeşil Otoban Tarakları, metal pul ve ince fırça çizgileri ile eşleştirilmiş Kiwi Green renginde tamamen yeniden boyandı. T-Bird da önden arkaya sürüş yüksekliği seçeneklerinde neredeyse sonsuz ayarlanabilme sağlayan bir lowrider görünüm için bir Accuair hava yolculuğu süspansiyon verildi.

İç Mekan Tasarımı

Özel iç mekan, Chuy’s Auto Interior tarafından California’da tasarlandı ve kuruldu. Retro koyu yeşil koltuklar ve halıların yanı sıra Kiwi Yeşili ve dış tasarımı yansıtan metal pullar içerir. Paneller ve halılar, havalı süspansiyon için hava kompresörlerini ve akümülatör tanklarını saklamak için harika bir iş çıkarırken, bagaja da büyük önemler ile ekstra süslemelere yer verildi.

1963 Model Ford Thunderbird İç Mekan Tasarımı

Satıcıya göre boya, gövde veya krom dış aksesuarlarda kayda değer bir kozmetik kusur yok. Buna ek olarak, stok Ford motorunun güçlü çalıştığı ve orijinal üç hızlı otomatik vites değiştirdiği söyleniyor.

Araba bu ayın başlarında Stratas Müzayedesinde satışa sunuldu, ancak bir alıcı bulamadı. 1963 Model Thunderbird hala web sitesinde satışta ve fiyat teklifinde bulunabilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi

 

İkinci El Ford Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here