Porsche 944 Turbo ve Önemli Özellikleri

0
1972

Porsche 944 Turbo ve Önemli Özellikleri… 944 Turbo, tartışmasız 80’lerin sonlarının en iyi yol tutuşu sağlayan spor otomobillerinden biridir. Porsche 944 Turbo’nun (951 olarak da bilinir) 1980’lerin bir spor otomobilini özetlediğini söylemeye gerek yoktur.  Zamansız şekli/stili, klasik iç mekan ve elbette her yerde bulunan bu açılır farlar 80’leri anımsatmaktadır. Fakat 944, Porsche denilince akla gelen ilk otomobil değildir. Aslında 944, zamanının en iyi coupe’lerinden biri olarak çoğu zaman göz ardı edilmiştir. Bununla birlikte, Porsche 1986’da Turbo modelini 944 serisinin zirvesine çıkardığında insanlar tarafından bu otomobil gayet olumlu karşılanmıştır. Ultra hafif bir model olan Turbo 944 şasi kurulumu sayesinde mükemmel yol tutuş özellikleri sunarak yaklaşık 50/50 ağırlık dağılımı elde etmiştir.

Otomobil artık eşleşecek hızlı bir performansa sahipti. Ayrıca o zamanlar bir 911’den daha fazla özelliğe sahipti. Bir turbo şarjın takılması, standart 944’ün hızında önemli bir fark yarattı. Bununla birlikte, dış kısım, Tele-kadranlı tekerlekler, entegre tampon ve etrafı saran bir arka spoyler gibi güç potansiyelini belirtmek için yalnızca mütevazı değişiklikleri destekledi. 924’ün biraz lekeli itibarı 944’e aktarılsa da insanlar, 944 Turbo’yu gerçek bir Porsche ürünü olarak kabul etmeye başlamışlardır. Ayrıca keyifli bir sürüş deneyimi sağlamanın yanı sıra, Porsche çok iyi inşa edilmişti. Böylece kaliteli bir ürünü temsil ediyordu. Sonunda o dönemin rakiplerinden daha sofistike bir teklif haline geldi.944 Turbo’nun başarısına harika yol tutuşu, güç ve Porsche kalitesi kombinasyonunun katkıda bulunduğunu söylemek doğru olur. Kısacası Porsche 944 Turbo, tartışmasız 80’lerin sonlarının en iyi yol tutuşu sağlayan spor otomobillerinden biridir. Bu yolculuğun değeri artıyor ve bu gerçek Porsche çok rağbet görüyor.

Turbo Belirgin Bir İyileştirmeydiPorsche 944 Turbo ve Önemli Özellikleri

Porsche, 944 Turbo ile sadece arkadan motorlu, hava soğutmalı spor otomobiller üretmede değildir. Aynı zamanda yetenekli önden motorlu performans makinelerinden daha fazlasını üretmede de iyi olduklarını göstermiştir. Arkaya monteli şanzıman kurulumu sayesinde 944, öngörülebilir kullanım sağlayan ideal ağırlık dağılımı sağlamıştır. 944 Turbo’nun kaputunun altında 2,5 litrelik motorun güç çıkışı, turbo şarjı sayesinde yaklaşık 223 hp’ye sahiptir. Standart doğal emişli 944 motorlara kıyasla önemli bir artış vardır. Ayrıca, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 5,9 saniyede ulaşmaktadır. Güç artışıyla başa çıkmak için Porsche, 944 Turbo’yu 911’de bulunanlarla aynı frenlerle, 12 inçlik fren diskleriyle ve Brembo dört pistonlu kaliperlerle ve daha sert bir süspansiyonla donatmıştır. Turbo’nun başarısı, Porsche’yi 1988’de daha da hızlı bir 944’ü Turbo S’yi piyasaya sürmeye sevk etmiştir. Daha büyük bir turboşarj takarak, Porsche şimdi kaputun altında 247 beygir güç üretmektedir.  Ayrıca Porsche, hassas kullanım için Turbo S’ye birçok ayarlanabilir süspansiyon takmıştır.

Porsche, 944 Turbo’nun ön ucunu yeniden tasarlayarak ona daha aerodinamik bir görünüm kazandırdı. Ayrıca entegre ışıklar ekledi. Açık olarak 944 gerçek bir dört kişilik olarak tanımlanamaz, daha çok küçük çocuklar için yapılmış arka koltuklara sahip 2 artı 2 olarak tanımlanabilir. Fakat kompakt tasarımı,  Porsche 944’ü pratik bir spor otomobil ve iyi bir günlük sürücü yaptı. 944 Turbo’nun içi, harika ergonomi ile lüksten ziyade rahat ve dayanıklıydı. Turbo ile hemen hemen aynı zamanda tanıtılan baskın ‘oval’ çizgi, kabinin görünümünü değiştirmiştir. Ayrıca eski 924’ün iç mekanında büyük bir gelişme oldu ve ona daha taze, lüks bir görünüm kazandırmıştır.

1987’de Porsche 944 Turbo, standart donanım olarak hem sürücü hem de yolcu hava yastıklarına sahip ilk otomobil olmuştur. Ek olarak, Turbo S ayrıca elektrikli koltuklar ve isteğe bağlı on hoparlörlü ses sistemi ile gelmiştir.

Porsche 944 Turbo Oldukça Özel Porsche 944 Turbo ve Önemli Özellikleri

Bir zamanlar yeterince önemsenmeyen spor otomobil, şimdi büyük bir klasik Porsche olarak tanınmaya başladı. 944 Turbo, bugünlerde nadir görülen bir manzara ve iyi örneklerin fiyatlarının artmasıyla arzu edilen bir yatırım olmaktadır. 944 Turbo S, dünya çapında yalnızca 1.200 adet üretilen performansı ve nadirliği nedeniyle daha fazla övgü almaktadır.  Metalik boyaya ve kontrast oluşturan iç tasarıma sahip, daha çok rağbet gören ‘Silver Rose’ versiyonu Turbo S’nin fiyatı çok daha yüksek olmaktadır. Ayrıca 944 Turbo S Cabriolet, turbo şarjlı 944’ün son tekrarı olmaktadır. Şimdiye kadar yalnızca 625 adet üretildiği söylenmektedir. Bu yüzden oldukça özel ve pahalı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak “Porsche 944 Turbo ve Önemli Özellikleri” oldukça iddialıdır.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here