Volkswagen, Porsche’yi Halka Arz Edecek!

0
796
porsche

Volkswagen Grubu’nun sahibi olduğu Alman otomobil üreticisi , geçtiğimiz gün Porsche hisselerinin halka arz edileceğini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre hisselerin yüzde 25‘i Frankfurt Menkul Kıymetler Borsasına listelemek için ilk halka arz edilecek. Volkswagen Grubu’nun elektrifikasyona geçişinin bir adımı olacak hisse işlemi, Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başında başlayacak.

Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası Tarihinin En Büyük Girişimi Olabilir!

 

Volkswagen Grubu‘nun bir kolu olan Porsche’nin Yönetim Kurulu, markanın hakla arz etme konusunda bir sonraki adıma geçtiklerini açıkladı. Henüz kesin olarak açıklanmasa da, eğer hisselere ilginin yoğun olmadığı düşünürlerse, kararı geri alabilecekler. Fakat bazı uzmanlara göre dünyanın en büyük fonlarından biri olabileceği düşünülüyor. Hatta Reuters adındaki bir haber sitesine göre 124 milyar dolar civarında bir değer tahmin ediliyor.

Piyasaların zayıfladığı bugünlerde, Porsche’nin halka arzının Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası tarihinin en büyük girişimi olabilir. Ayrıca dünya ekonomisinin döndüğü Katar Yatırım Otoritesi şimdiden yüzde 4,99 hisse satın alacağını belirtti. Arz edilecek hisseler, Porsche’nin kurucusu Piech ve Porsche ailelerinden verilecek.

Volkswagen Grubu, 2024 Yılına Kadar ‘Mission T’ Stratejisiyle Tesla’yı Sollayacak

 

volkswagen grup

Volkswagen Grubu’nun finans direktörü Arno Antlitz‘in açıklamasına göre; Hisse satışlarından sağlanacak kâr ile birlikte elektrikli araç üretmine ağırlık verilecek. Sağlanan fonlar yeni elektrikli araçların geliştirilmesinde ve üretilmesinde kullanılacak. Böylece elektrikli otomobil üretiminde daha önde olan Çinli ve Amerikalı şirketleri yakalayabilecekler. Şirkete göre yapılan yatırımlarla ve çalışmalarla birlikte 2024’de Tesla’yı ‘Mission T’ stratejisiyle sollayabilecek. Hatta Volkswagen Grubu’nun 2028’e kadar grubun farklı markalarına ait 70 adet model ile karşımıza çıkacak.

Ayrıca Antlitz konuyla ilgili, “Bu karar Volkswagen grubu için önemli bir unsur, özellikle olası gelirler bize elektrifikasyon dönüşümünü daha da hızlandırmak için daha fazla esneklik sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Porsche’nin Uzun Vadeli Planı Ne?

 

porsche

Porsche’nin şuan ki finansal durumunu incelediğimizde ise yüzde 17-18 arası bir satış getirisi bekleniyor. Uzun vadeli hedefte ise bu sayıların yüzde 20’lere çıkarmak var. Bu yüzdeler ise şirket kârının net satışlara bölünmesiyle elde ediliyor. Bu sayede ne kadar verimli olduğunu öğrenebiliyoruz. Ayrıca 2030 yılına kadar satılan araçların yüzde 80’inin elektrikli olması hedefleniyor.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here