Porsche Vision 920, Porsche’nin müşteri ekipleri ve hatta yol için bir LMP1 aracı yapmaya karar vermesi durumunda neler olabileceğini anlatıyor. Porsche, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çıkacağını ve son derece başarılı 919 Hybrid’i Formula E lehine bir daha kullanmayacağını açıkladı. Artık motor sporları dünyası en efsanevi yarış arabalarından biri olmadan devam edecekti. Bununla birlikte, Porsche LMP1 yarışlarından ayrıldıktan sonra bile, tasarım ekibi, yeni bir dayanıklılık yarışçısının bunu gerçeğe dönüştürmek için nasıl görüneceğini hayal etti.Porsche Vision 920, 919 Hibrid'in Yerini Alacak

Porsche Vision 920, Porsche’nin müşteri ekipleri ve hatta yol için bir LMP1 aracı yapmaya karar vermesi durumunda neler olabileceğini anlatıyor. Porsche tasarımcılarının özellikle ilgisini çeken, LMP1 yarışçılarının benzersiz görünümünü markanın mevcut tasarım diliyle birleştirecek bir tema bulmaktı. Bu nedenle, daha iyi aerodinamik için alçak gövde, itme çubuğu süspansiyonu, kabarcık şeklindeki kokpit ve etrafındaki açık üstyapı. Yapılmış olsaydı, Vision 920, son hafızalarda Porsche’nin en ekstrem spor otomobillerinden biri olacaktı.

Porsche Vision 920 Konsepti: Yarış Arabası

Şirketin yeni ‘Porsche Unseen ‘ kitabının bir parçası olarak ilk kez burada sergilenen bu araç Vision 920 olarak biliniyor. Porsche, yolda giden bir model veya yeni bir yarış arabası üretmeyecek olsa da, gerçekten görülmesi gereken bir şey. Porsche, Vision 920’yi yol için süper bir spor otomobil veya müşteri motor sporları serisinde kullanılabilecek olası bir yarış arabası olarak tasarladığını söylüyor. Tasarım konseptinin dış cephesine hakim olan, kırmızı, siyah ve beyaz bir dış görünümün yanı sıra bir dizi göz alıcı aerodinamik unsur ve stil ipuçlarıdır.

Porsche Vision 920 Konsepti: Yarış Arabası

Porsche Vision 920’nin ön kısmında bir çift ince LED far ve motor sporlarından ilham alıyor.  Ayırıcının her iki yanında büyük hava girişleri bulunur. Yerleşik ön süspansiyon da görülebilir ve 919 Hybrid yarış otomobili gibi Vision 920, merkezi sürüş konumuna sahip küçük bir kabine sahip. Konsept ayrıca, yüksek hızda dengeye yardımcı olmak için çatıda ters bir köpekbalığı yüzgecine sahiptir. Otomobilde ayrıca ince bir LED ışık çubuğu ve onu kaldırıma yapıştırmaya yardımcı olacak büyük bir difüzör bulunuyor.

Sürücü merkezi bir kokpitte otururken, otomobilin gövdesinde yerden derin hava kanalları geçerek zeminin hemen üzerinde süzülüyor. Kırmızı-beyaz Porsche Vision 920, şüphesiz, Weissach’ta son yıllarda geliştirilen bir süper spor otomobilin en uç vizyonlarından biridir.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here