Toyota Başkanı, elektrikli araçlar için ‘Aşırı Hiper’ dedi ve ICE (içten yanmalı motor) yasaklamalarına karşı olduğunu belirtti. Otomobil dünyasında elektrikli araçları gün geçtikçe daha ucuz hale getiren teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Benzinli araçların genel olarak yasaklanması için dünya çapındaki düzenlemeler yapılıyor ve araçlarımız hızla elektrikli hale geliyor. Ancak dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota‘nın patronu bunun yutturmaca olduğunu ileri sürüyor.

Toyota Başkanı ICE Yasaklamalarına Karşı

Toyota başkanı Akio Toyoda, elektrikli araçlarla ilgili artan söylentilerin yersiz olduğunu söyledi ve politikacıların ICE araçlarını yasaklama konusunda çok fazla zorlamamaları gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte çevre kirliliği ile ilgili endişelerini de dile getirdi.

Toyoda, başkanı olduğu Japonya Otomobil Üreticileri Derneği için bir basın toplantısında konuşurken, eğer tüm araçlar elektrikli olsaydı Japonya’nın yaz aylarında elektriğinin biteceğini iddia etti. The Wall Street Journal’a göre, elektrikli araçlara tam bir geçişi desteklemek için gereken altyapının ülkeye 135 milyar ila 358 milyar dolara mal olacağını da sözlerine ekledi.

Toyota Başkanı ICE Yasaklamalarına Karşı Olduğunu Belirtti

Toyoda, otomobil üreticilerinin ana üretimi olan ICE araçlarının yasaklanmasıyla, “otomobil endüstrisindeki mevcut iş modelinin çökeceğini” söyledi.

Toyoda elektrikli araçlara yönelik eleştirisini yapmaktan çekinmedi. Japonya’nın elektriğinin çoğunu kömür ve doğal gaz yakmaktan sağladığını belirterek, elektrikli araçların aslında çevreye yardımcı olmadığını iddia etti. Ve “Ne kadar çok EV inşa edersek, havadaki karbondioksit seviyesi o kadar kötüleşiyor.” dedi.

Toyota Elektrikli Araç Sektörüne Ne Zaman Girecek?

Toyota, yine de hükümetin planı kapsamında izin verilecek hibrit gazlı elektrikli otomobillerde liderdir. Ancak şirketin henüz kitle pazarı için tamamen elektrikli bir aracı yok. Toyota’nın geçen ayki üçüncü çeyrek kazanç görüşmesi sırasında Toyoda, Tesla’nın pil EV sektöründeki liderliğini cömertçe övdü ve ‘şirketinin Elon Musk’tan öğrenebileceği çok şey olduğunu söyledi. Yine de, sağlam ve çeşitli ürün karışımıyla Toyota uzun vadede kazanacağından emin.

Toyota Başkanı ICE Yasaklamalarına Karşı Olduğunu Belirtti

Öncü hibrit ve hidrojen yakıt hücresi teknolojilerine rağmen, Toyota uzun süredir elektrikli araçlara karşı oldukça önyargılı yaklaşıyor. Ancak son zamanlarda elektrikli araç pazarındaki büyük hareketlenme ile EV fikrine daha açık hale geldi. Üstelik Toyota önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmek için bir elektrikli araç geliştiriyor. Nitekim, katı hal pillerinin geliştirilmesinde sektöre öncülük ettiğini ve önümüzdeki yıl bir prototipi açıklayabileceğini de söylüyor.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here