2025 Porsche 718 elektrikli ve ‘En Modern Porsche’ olacak. Porsche, 718 serisini tamamen elektrikli hale getirmek üzere çalışmaları duyurdu. Ve bu on yılda veya belki de hiç bir zaman EV olmayacak olan 911’den ayrılıyor.

Porsche, 718’i 2025’te satışa çıkacak tamamen elektrikli bir spor otomobile dönüştürmek üzere. 911 ile çok daha fazla örtüşme olacak, ancak arabalar temelde farklı tahrik teknolojilerine sahip olacağından, Porsche bu konusunda endişeli değil. Bu geleceğin 718’i daha güçlü versiyonları olan bir ön motora sahip olacak. Ve bu da elektrikli 718’i isim plakasının ilk dört tekerlekten çekişli versiyonu yapıyor. Şirket içinde ve dışında farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre 718’in sadece tam akülü elektrikli bir araç olacağına dair bir onay var. Aynı zamanda 911’in Porshe’nin vizyonundan temel olarak ayrılacağını da söyleyebiliriz. Yani 911 içten yanmalı motorunu 2030’dan sonra da taşıyacak ve hatta hibritleşmeyecek.

2025 Porsche 718 Genel Bilgi

718, hem Boxster hem de Cayman formunda satılmaya devam edecek. Ve son söz söylenmemiş olsa da, Boxster’ın sabit çatı çözümüne geçmek yerine kumaş üstünü koruyacağı neredeyse kesin. Gövde stili mevcut modellere nispeten yakın kalacak. Ancak Porsche’nin Taycan’da olduğu gibi daha geniş farlara sahip yeni “elektrikli cephesine” sahip olacak.

2025 Porsche 718 Elektrikli ve 'En Modern Porsche' Olacak

Bir sonraki 718’in tasarımı, Münih IAA otomobil fuarında Mission R konsept otomobili tarafından önizlendi. Agresif tavrıyla küçültülmüş Mission R, üretim 718 Cayman’ın nasıl görünebileceği konusunda iyi bir fikir veriyor.

2025 Porsche 718 İç Mekan & Ağırlık

Henüz iç mekanı görmedik, ancak markanın en fütüristik, Taycan’dan daha ileriye dönük ve geleneksel bir tarza sahip mevcut 718 kokpitinden büyük bir sıçrama olacağından eminiz. Porsche, kullanıcı arayüzünü tasarlarken müşteri tabanını ve geribildirimlerini göz önünde bulunduruyor. En önemli pazar olan Çin’de 718 alıcının ortalama yaşı sadece 31 ve Avrupa pazarı da buna yakın yaşlarda. Bununla birlikte marka “Bu, en modern Porsche olacak” tanımlamasını yaptı.

Spor araba hayranları, elektrikli bir 718’in aşırı derecede ağırlaşabileceğinden endişe duyuyor. Sonuçta bir Taycan, tam olarak geniş olmayan paketine rağmen, küçük pilli giriş seviyesi model için 2072 kg ve Turbo S Cross Turismo için 2358 kg olarak geliyor. 718 ise hafiflik teknolojisinin neredeyse bir mucizesi olacak: Dahili hedef ağırlık 1656 kilogramın altında.

2025 Porsche 718 Elektrikli ve 'En Modern Porsche' Olacak

2025 Porsche 718 Platform & Güç & Performans

Porsche bunu, 718’i, KKD platformunun kısaltılmış bir versiyonundan çok daha fazlası olduğu söylenen yeni geliştirilmiş bir spor otomobil platformuna koyarak başarıyor. Elektronik ve görünmez bileşenlerle ölçek ekonomileri gerçekleştirilecek, ancak dinamiklerle ilgili birçok bileşen benzersiz kalıyor.

Güç değerleri net bir rakam olarak tanımlanmamış. Ancak mevcut 718’e yakın kalacak şekilde fiyatlandırılan giriş seviyesi sürümlerin ek bir arka motora sahip olacağını söyleyelim. Bir motorun daha eklenmesiyle daha yüksek güçlü versiyonlar ortaya çıkacak. Ayrıca Porsche bir ön motor ekleyerek elektrikli 718’i isim plakasının ilk dört tekerlekten çekiş yinelemesi haline getirecek. Mission R konsepti gibi ve Taycan’ın aksine, sonraki 718 tek vitesli bir sürüşe sahip olacak.

EV’ler için menzil kaygısı bir sorundur ve bu özellikle 718 gibi sürüşü eğlenceli hale getiren arabalar için geçerlidir. Bu araçta başlangıç için 402 kilometrelik menzil kabul edilen minimum menzildir. Ayrıca Porsche 718 için “daha fazla menzilin daha iyi” olduğu söylenebilir. Porsche, hem menzili hem de şarj performansını artırmak için çok çalışıyor.

Güç açısından yeni elektrikli araçlar, en üst güç seviyesine sahip versiyon olan 911 seviyesine çıkaracak. Ancak Porsche, elektrikli 718 ile benzinli 911 arasındaki seçim temelde farklı teknolojileri temsil edecek. Bu yüzden Porsche ikisi arasında oluşacak çekişme konusunda endişeli değil. Porsche, 911’i bir EV’ye dönüştürecek bir senaryoyu gerçekleştirmeyecek, ve bizde bunun böyle kalmasını bekliyoruz. Hibrit teknolojisi, tamamen elektrikli yeni 718 için geçerli değildir. Ve hiçbir şekilde 911’in gelecekteki yinelemelerinde, elektrik teknolojisine karar verilmemiştir. Yarış söz konusu olduğunda, Mission R tamamen elektrikli bir yarış serisinin önünü açabilir. Ancak henüz hiçbir şeye karar verilmedi.

Büyük olasılıkla adını koruyacak olan bir sonraki 718’in 2024’te piyasaya sürülmesi planlanıyor. Planlar ertelenmediği sürece Porsche 718 2025 modeli olarak gelecek. Mevcut, benzinle çalışan model, kısa süreliğine elektrikli olan ile satılamaya devam edecek. Üretim çalışmasının süresi, Porsche’nin benzinli motorların geliştirilmesine zarar verebilir.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here