Tesla Model X ve S Avrupa’da Fiyat Artışı Yaşıyor

0
3258
Tesla Model X ve S Avrupa'da Fiyat Artışı Yaşıyor

Tesla Model X ve S Avrupa’da Fiyat Artışı Yaşıyor

Tesla firması, Tesla Model X ve Tesla Model S için Avrupa genelinde fiyatları arttırdı. Fiyatlar pazara göre değişiklik gösteriyor. Yine de, Almanya gibi başlangıç seviyesi Tesla Model S’in şu anda 81.990 € olduğu pazarlarda fiyat artışı oldukça önemli. Çünkü Tesla’nın Avrupa pazarındaki varlığını sallayabilecek elektrikli araçlar üretilmeye devam ediyor. Bu noktada da Volkswagen ID.3 önemli bir konum elde ediyor. Son satış rakamlarıyla Avrupa pazarında en çok satış yapan araç olan Volkswagen ID.3 ile yarış içerisinde olan Tesla’nın fiyat artışı pazara kötü yansıyabilir.

Fiyatlardaki Önemli Artış

Fiyat güncellemesinden önce başlangıç seviyesi Tesla Model S’in fiyatı 76.990 € idi. Benzer derecede fiyat artışları Fransa ve Birleşik Krallık gibi Avrupa’nın yüksek tüketici ülkelerinde de mevcut. Fiyat artışının sebebi ne olursa olsun bu kadar yüksek bir fiyat artışının Avrupa pazarına Tesla açısından kötü yansıyacağı kesin. Üstelik 2019’dan beri de Avrupa’da otomotiv pazarı küçülme içerisindeyken gelen bu fiyat artışı Tesla’ya cezasız kalmayacak gibi.

İspanya gibi bazı ülkelerde ise fiyat artışı nedeni bilinmeyen bir şekilde sadece 2.000 €’luk bir şekilde fiyat artışı yaşadı. Electrek’in haberine göre ise bu fiyat artışı 2021’in Mart ayında teslim edilecek yeni Tesla Model S ve Tesla Model X’leri kapsıyor.

tesla model s ve x

Fiyat Artışının Nedeni Yeni Pil Mi?

Tesla gelecek yıl Tesla Model S ve Tesla Model X için yeni bir yapısal pil paketi sunacağını duyurmuştu. Bu fiyat artışı belki de o pil paketinin bir sonucu olabilir. Ancak konuya ilişkin bir resmi açıklama da henüz bulunmamakta. Ayrıca Tesla Model S ve Tesla Model X’in gelecek yıl bir iç dizayn yenilemesi de alacağında dair söylentiler de mevcut. Ancak yine bu konuda da Tesla tarafından yapılmış bir resmi açıklama mevcut değil.

Tesla’nın fiyat artışları yalnızca Model S ve Model X ile de sınırlı değil. Aynı zamanda Model 3 için de bir fiyat artışı söz konusu. Ancak Model 3’te yapılan fiyat artışı yalnızca 500 – 1.000 € aralığındaki bir fiyat artışı olacak.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here