İlk Yardım Bisikleti: Ecox ve Urban Arrow Ortaklığıyla

0
1449

İlk Yardım Bisikleti: Ecox ve Urban Arrow Ortaklığıyla

Elektrikli bisikletler şehir trafiğindeki sıkışıklığın arasından sıyrılmak için en hızlı yöntemlerinden birisi. Bu nedenle de ilk yardım ekipleri için bir elektrikli ambulans bisiklet görmek çok mantıklı. Paris’te bulunan Wunderman Thompson da bu fikirden yola çıkarak kendi elektrikli ambulans bisikletlerini tasarladı. Karşınızda ilk yardım bisikleti.

İlk yardım bisikleti

Paris Acil Servisi (UMP) Tavsiye Etti

Paris Acil Servisi (UMP) bir öneri olarak elektrikli ambulans bisiklet fikrini sundu. Bu fikri beğenen Fransız e-mobilite şirketi Ecox Enterprices ve elektrikli bisiklet üreticisi Urban Arrow bir ortaklığa imza attılar. Ambulansın temeli olarak bir Urban Arrow elektrikli kargo bisikleti kullanıldı. Bosch marka pil kullanılan bu bisiklette pil ve pedallar yardımı ile 160 kilometrelik bir menzil sağlanmış olur.

İlk Yardım Bisikleti Ecox ve Urban Arrow Ortaklığıyla

Bu elektrikli kargo bisikletini ise rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise bunun iki tekerlekli bir kargo bisikleti olması. Bu sayede dar alanlardan da hızlı bir şekilde geçebiliyor. Ancak bu bisikletin orijinalindeki kargo taşıma kapasitesi elektrikli ambulans bisiklet olması için yeterli değildi. Bu yüzden bisiklete 150 litrelik bir kargo kutusu eklendi. Ayrıca 140 desibellik bir korna, tekerlek ve kargo kutusunda mavi tıbbi semboller ve mavi çakar lambası bulunuyor.

İlk Yardım Bisikleti Kullanıma Hazır

Wunderman Thompson, ilk yardım bisikletlerinin şu anda hazır olduğunu ve acil servisler tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini söylüyor. New Atlas’ın haberine göre ise Paris’li bir doktor ilk üretim birimini satın aldı ve kişisel olarak acil durumlara müdahale etmekte kullanmaya başladı bile.

Bu ilk yardım bisikletlerinin dezavantajı ise hastaları bir yerden başka bir yere taşıyamamaları. Ancak en azından taşıma için bir araç gelinceye kadar hayat kurtaran kritik ilk yardımı yapmaları için önemli. Ayrıca ambulans gelene kadar hastayı stabilize edip hastayı nakil için hazır duruma getirmeleri de ekstra zaman kazandırabilir.

scooter ambulans

Buna benzer bir durum ise Tel Aviv’de Kızıl Haç’ın sahip olduğu scooter ambulanslar. Bunlar da aktif olarak kullanılıyor ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kritik ilk yardım için hızlı bir şekilde hastanın olduğu lokasyona varmış olabiliyorlar. Sizce bu teknoloji İstanbul, Ankara gibi Türkiye’nin büyük ve trafiği fazla olan illerinde de kulanılabilir mi?

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here