Bursa merkezli merkezli otomotiv şirketi Karsan, son yıllarda Avrupa’nın öncü toplu ulaşım araçlarından biri olmayı başardı. Sürekli kendini geliştiren ve yenileyen mobilite şirketi, Avrupa’da varlığını kanıtlamasının ardından yönünü Kuzey Amerika‘ya doğru çevirdi. Global marka olma hedefi doğrultusunda Kanada’ya %100 elektrikli minibüsü e-JEST ile giriş yaptı. Bu kapsamda 6 adet Karsan e-JEST teslimatını Kanada’nın Saint John şehrine gerçekleştirdi.

Karsan’ın Kuzeyn Amerika Serüveni Başladı

karsan e-Jest

Karsan, 2022 yılının başlarında Kanada’da Mississauga Bus Group of Companies’e bağlı Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalamıştı. ABD ve Kanada’da CTAA, CUTA ve MOVE gibi önemli fuarlarda boy gösteren Karsan, Kuzey Amerika’ya kendini tanıttı. Ardından ülkeye mobilite odaklı e-JEST yolcu taşıma araçları ile giriş yaptı. Kanada’nın Saint John şehrine 6 adet elektrikli Karsan e-JEST teslim ederek büyük bir adım atmış oldu.

Karsan CEO Okan Baş

e-JEST ile Kuzey Amerika pazarında önemli bir yer edindiğini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa’da iki yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak pazarda önemli bir yer edinmeye başlıyor. Bu pazarda iddialı hedeflerimiz var ve önümüzdeki dönemde Kanada’nın farklı şehirlerine de e-JEST teslimatlarımız sürecek.” şeklinde konuştu.

Kuzey Amerika’nın İlk ve Tek Otonom Yolcu Taşıma Aracı e-ATAK

e-atak

Ayrıca Kuzey Amerika’daki ilk ve tek otonom yolcu taşıma aracının e-ATAK olduğunu belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Kuzey Amerika pazarında 4. seviye otonom olarak Michigan State Üniversitesi’nde yolcu taşıyan ilk ve tek otobüs de Karsan’ın Otonom e-ATAK modeli olmuştu. Bir yandan Kuzey Amerika pazarlarına yeni siparişleri teslim etmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan da Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunuyor olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Aracınızın anında satmak için Trink Sat! üzerinden ekspertiz aşaması dahil tüm süreci ücretsiz şekilde halledebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here