karsan

Bursa’da Üretilen Elektrikli Otobüs: Karsan Atak Electric

Ülkemizde 50 yılı aşkın süredir toplu taşıma araçları alanında üretim yapan Karsan, teknoloji ve inovasyonu yakından takip ediyor. Bu takip, markalaşmayı da beraberinde getiriyor. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de satışı bulunan Karsan, günümüzde elektrikli otobüsleri ile dikkat çekiyor. Marka tarafından Bursa’da üretimi gerçekleşen otobüs modeli Karsan Atak Electric de bunlardan biri.

atak interior

Elektrikli Atak, Çarpan Tasarım!

Atak modeli, zamanın ruhuna uygun tasarımı ile ön plana çıkıyor. Model, sert ve kavisli çizgileri ile alıcı bir tasarıma sahip. Far gruplarında kullanılan LED farlar ile de güncelliğini uzun yıllar koruyacak gibi gözüküyor. Güncel tasarım dili sadece dış tasarımda hakim değil. Elektrikli Atak’ın iç tasarımı da ticari araçlarda görmeye alışık olmadığımız türden ögeler barındırıyor. Dijital/hayalet gösterge paneli ve dijital multimedya ekranı ile sürücünün konfor düzeyi üst seviyelere ulaşıyor.

atak electric

İki Farklı Kapasite!

Atak Electric, 8 ve 12 metre olmak üzere iki farklı uzunluk seçeneğiyle geliyor. 8 metrelik versiyon 52 yolculuk kapasiteye sahipken, 12 metrelik versiyon 105 yolculuk kapasiteye sahip.

Güçlü Elektrik Motoru!

Karsan Atak Electric, yüksek performanslı elektrik motoru ile toplu taşımacılığı yeniden şekillendiriyor. ”%100 Elektrik, %0 Emisyon” sloganıyla yola çıkan marka, hava kirliliği yaratmayan toplu taşıma araçları üretmeyi hedef alıyor. Atak Electric ise bu mottoyu gerçekleştirme konusunda çok başarılı bir adım olarak öne çıkıyor. TM4 elektrikli motora sahip model, bu motor ile 230kW’lik azami güç üretiyor. Azami tork değeri ise 2400Nm.

atak elektric karsan

300 Kilometrelik ” Karsan Atak Electric ” Menzili!

BMW Lityum İyon 360V- 220 kWh batarya paketi ile gücünü depolayan model, 300 kilometrelik bir menzile sahip. Marka, belirtilen menzilin sürüş ve hava koşullarına bağlı olarak değişebileceğini belirtiyor. Bataryanın dolum süresi ise kullanılan kaynağın gücüne göre değişiyor. 22kW’lik bir güç ile 10 saatte %80 şarj dolumu gerçekleştiren model, 80kWlik bir güç kaynağı ile 3 saat gibi kısa bir sürede %80’lik doluma ulaşabiliyor. Ayrıca Atak Electric, rejenaratif şarj özelliği ile herhangi bir güç kaynağına bağlı olmadan da şarj olabiliyor. Frenleme esnasında depolanan enerji bataryaya aktarılıyor. Bu enerji ile de Atak Electric’in sürüş menzili arttırılıyor.

İkinci el otobüs ilanları

Karsan’dan Elektrikli Minibüs

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here