Suzuki, Yeni Crossover’ı SX4 S-Cross ile Türkiye Pazarında!

Japon otomotiv devi Suzuki, Avrupa pazarında zor günler geçiriyor. Bazı modellerinde çıkan yüksek emisyon değerleri, markayı Avrupa pazarında farklı stratejiler ile yer almaya itti. Bu bağlamda Toyota ile ortak oluşturduğu hibrit motora sahip aracı Swace’i açıkladı. Ayrıca Jimny modelinin emisyona takılmaması adına Avrupa pazarında ticari araç olarak konumlandırılacağını da duyurdu. Marka emisyon değerlerinin yarattığı sorunlar ile mücadele ederken, Türkiye pazarına yeni modeli Suzuki SX4 S-Cross modeli ile giriş yaptı.

sx4 s-cross

Tek Donanım Seçeneği ile Geldi!

Suzuki SX4 S-Cross Türkiye’ye ”GL Elegance” paketiyle beraber geldi. Tek donanım paketi ile satışa sunulan araç, kullanıcıya 8 farklı gövde rengi seçeneği sunuyor. Modelin lansman rengi olarak ise lacivert kullanılmıştı.

sx4

Teknik Özellikleriyle Öne Çıkıyor

Rakiplerine nazaran geniş iç hacim vaadinde bulunan model, 430 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Bu hacim arka koltuklar yatırıldığında 875 litreye kadar çıkabiliyor. Önden tahrikli bir çekiş sistemi ile gelen model, yerden yüksekliği ile hafif arazi koşullarında da rahatlıkla sürüş yapılabileceğini gösteriyor.

Markanın BoosterJet adını verdiği 1.4 litrelik turbo destekli motor ile satışa sunulan crossover, sürücüsüne ekonomik ve performanslı bir sürüş vaat ediyor. 140 beygirlik bir güç üreten BoosterJet motoru, 220Nm’lik tork değerine sahip. Bu güç, 6 ileri otomatik şanzıman ile aktarımını gerçekleştiriyor. Bu kombinasyon ile Suzuki SX4 S-Cross, 0-100 hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlıyor. Kombinasyonun bir diğer verisi olan yakıt tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 5.8 litre olarak belirtilmiş.

interior sx4

Zengin Donanım Listesi!

Ülkemize tek seçenek olarak gelen GL Elegance paketi dış tarafta; elektrikli, ısıtmalı ve sinyalli katlanabilir yan aynalar ile yağmur sensörü ve ön sis farlarını barındırıyor. İç kısımda ise; Ayarlanabilir deri direksiyon simidi, direksiyondan vites kulakçıkları, anahtarsız çalıştırma, hız sabitleyici, geri görüş kamerası gibi donanım özellikleri mevcut. Bunların haricinde gelen 8 inç’lik multimedya ekranı ve navigasyon sistemi aracın öne çıkan özelliklerinden.

suzuki

Suzuki SX4 S-Cross ‘un Fiyatı Ne Kadar?

Ülkemize GL Elegance donanım paketi ile gelen modelin fiyatı Ekim 2020 itibari ile 289 bin 900 TL olarak açıklandı.

İkinci el Suzuki ilanları

Suzuki Swace | Toyota Corolla Görünümlü Suzuki Modeli!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here