Poimo Elektrikli Scooter: Çantada Taşınabilen Aracınız

0
2914
poimo-elektrikli-scooter
poimo-elektrikli-scooter

Japon araştırmacılar Poimo elektrikli scooter adında tamamen yeni ve yenilikçi bir ulaşım aracı geliştirdiler. Şişirilebilir, bu elektrikli scooter her an kullanıma hazır ve sırtınızdaki çantaya sığabiliyor.

Mobil hareketlilik dünyası takipçilerini şaşırtmaya doymuyor. Son üretilen makineye uluslararası kamuoyunu şaşırtmak için Poimo veya taşınabilir ve şişirilebilir mobilite ismi verildi. Scooter doğrudan Japonya’dan geldiğinden, Hawaii’deki insan-makine etkileşimlerine odaklanan bir toplantı olan HRA 2020 Konferansı’nda bir basın sunumunun konusuydu.

Yumuşak Hareketliliğin Yolunu Açan Şişirilebilir Bir Elektrikli Scooter : Poimo

Mercari R4D araştırmacıları ile Tokyo Üniversitesi öğrencileri arasındaki ilişki bu yeni şişme scooter’ı ortaya çıkardı. Pek çok gözlemci, Japonların bu cihaz sayesinde yumuşak hareketliliğin kapısını açmak istediğine ikna olmuş görünüyor. Ürün, termoplastik poliüretandan geliştirilmiştir. Şişirilebilir şilteler yapmak için kullanılan malzemenin aynısını kullanır. Bu nedenle, bu ürüne benzer özelliklere sahip olması şaşırtıcı değildir. Yumuşak, esnek, hafif, gerçekten türünün tek örneği diyebiliriz.

Klasik scooterlardan farklı olarak, Poimo elektrikli scooter bu kompakt şeklinden yararlanıyor. Hatta söz konusu depolama olduğunda katlanabilir motosikletlere meydan okur. Gerçekten de bir çantaya yerleştirilebilen ilk özel ulaşım aracıdır.

Bu Yenilikçi Elektrikli Scooter Poimo Nasıl Çalışıyor?

taşınabilen-elektrikli-scooter-poimo
taşınabilen-elektrikli-scooter-poimo

Poimo, birçoğu daha hantal olduğu ortaya çıkan elektrikli ve kişisel scooter’a bir alternatif için duyulan özlem sonucuydu. Dahası, tipik motosikletler genellikle ağırdır. Bu Poimo ile yaşanan tecrübe için çok uzak görünüyor. 5 parçası sadece 5,5 kg ila 7,8 kg’dır. Bunun taşımayı büyük ölçüde kolaylaştırdığını söylemeye gerek bile yok.

Bu scooter ile birlikte gelen elektrikli pompa sayesinde kullanıcı kısa sürede kullanılabilir haline getirebilmektedir. Net olmak gerekirse, söz konusu araştırmacılar şişirmenin sadece 71 saniye sürdüğünü testlerde doğruladılar.

Bu scooter, gövdesinde bir elektrik motoru ve bir pil barındırır. Buna, onu ismine yakışır bir lokomotif yapan 4 tekerleği de eklendi. Gidonları, ilgili kollarda gizlenmiş bir kablosuz kumanda ile de çalışabilir.

Herkes Poimo’nun Ticarileşmesini Bekliyor

poimo
poimo

Bahsi geçen konferansta sunulan Poimo elbette sadece bir prototiptir. Herkes sabırsızlıkla tarihi bilinmeyen satışını bekliyor. O zamana kadar tabi ki iyileştirmeler yapılacaktır. İlk bakışta, iki çift tekerleği henüz bir çantada saklama aşamasına gelmedi.

Aynı şey scooter’ın diğer parçaları, yani motor, gidon ve batarya için de geçerlidir. Buna ek olarak, mühendisler, ağırlığını ve bugün 80 kg olarak tahmin edilen maksimum kapasitesini daha da azaltmayı planlıyor. Aynı zamanda, ticarileştirmeye yaklaşırken hız performansı da yükseltilmelidir.

2. El Motosiklet İlanları

En İyi Elektrikli Scooterlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here