Japon otomotiv devi Honda, lityum iyon elektrikli araç pilleri üretmek için Güney Koreli pil şirketi LG Energy Solution ile ortak girişimi için el sıkıştı. Honda ve LG pil üretimi ortak girişimi kuruyor.

Honda ve LG arasındaki yeni ortak girişim, Honda elektrikli araçlarında kullanılmak üzere elektrikli araç pilleri üretecek. Böylece bu yılın başlarında Columbus, Ohio’da yeni bir pil fabrikasının inşaatına başlayacak.

Honda ve LG Energy Solution (LGES), tesislerinin yıllık yaklaşık 40 GWh üretim kapasitesine ulaşmasını hedefliyor. Üretilen tüm piller, aynı bölgede satılanelektrikli araçlar için yalnızca Kuzey Amerika’daki Honda fabrikalarına tedarik edecek.

2025’in Sonunda Seri Üretime Başlayacaklar

Mevcut planlar, inşaatın 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması yönünde. Ayrıca şirkteler 2025 yılı sonunda seri üretime başlamayı hedefledi.

Yeni ortak girişimin geçici isim olan L-H Battery Company, 210 milyon ABD Doları sermaye ile hayata başlayacak. Böylece %51’i LGES’e ve %49’u Honda’ya ait olacak.

LGES Başkan Yardımcısı ve CEO’su Robert H. Lee yeni ortak girişim için açıklamalar yaptı. Lee açıklamalarında “LG Energy Solution, finansal istikrar, kalite, rekabet gücü ve küresel operasyonel uzmanlığa sahip. Üretim kapasitesi dahil olmak üzere bu ortak girişimi başarılı kılmak için tüm doğru varlıklara sahip” dedi.

”Elektrikli Geleceğimize Doğru Atılan Önemli Adım”

Honda ve Lg

“İki şirketin uzmanlığının bir araya gelmesiyle, Kuzey Amerika’da Honda elektrikli araçların başarılı bir şekilde lansmanını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca yüksek değerli işler yaratarak Ohio’daki toplulukla birlikte büyümek için en yüksek kalitede piller sağlayacağız.”

Ayrıca Honda’nın eski fabrika müdürü “Ohio’da elektrikli araç pilleri üretmek için LG Energy Solution ve Honda arasındaki bu ortak girişimin resmi olarak kurulması, elektrikli geleceğimize doğru atılan bir başka önemli adımdır” dedi.

Honda daha önce yapılan açıklamalarda 2030 yılına kadar 30 farklı elektrikli, elektrik motorlu modeli piyasaya süreceğini açıklamıştı. Bununla birlikte yatırımın 4.4 milyar doları da aşacağı açıklamalar arasında. Honda gelecek 7 yıl içinde yaklaşık 2 milyon adet elektrikli araç üretecek.

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here