Acura, piyasadaki en mükemmel yol tutuşuna sahip nerdeyse premium otomobillerinden bazılarını üretme konusundaki itibarını geri kazanmak istiyor. Bu amaca yönelik olarak yeni 2021 Acura TLX göze çarpıyor. Ve ardından diğer beklenen modeller…

Çoğu Acura, son zamanlarda Honda muadillerine göre zar zor bir gelişme kaydetti. Karmaşık çift ekranlı bilgi-eğlence sistemleri ve gaga benzeri ızgaralar da amacına yardımcı olmadı.

Acura’nın Yeniden Doğuşu

Japon şirket geçen yıl Type-S konseptini ortaya çıkardığında, Acura sadık alıcıları için bir umut ışığı gibiydi. Sadece efsanevi Type-S takma adının geri dönüşünü işaretlemekle kalmadı, aynı zamanda rekabetin en iyisiyle baştan aşağı gitmeye hazır görünen modern bir spor sedan gibi görünüyordu. Yakın zamana kadar ona veya üretim özellikli çarpıcı tasarımlı TLX’e pek dikkat etmemiştik.

Acura, 2019'da Type S Concept ile yeni nesil TLX'in ön izlemesini yaptı
Acura, 2019’da Type S Concept ile yeni nesil TLX’in ön izlemesini yaptı

Daha spesifik olarak, ön panel kaputu ile ön aks arasındaki mesafeye bakalım. Yeni TLX’in çizgi-aks oranı, şasinin nakde çeviremeyeceğine dair bir çek yazıyor. Tipik olarak uzun bir dingilden aksa, uzunlamasına monte edilmiş, arkadan çekişli bir platformu gösterir. Bu, TLX’e uygun bir performans arabasının atletik bir duruşunu verir. Piyasadaki en iyi lüks kompakt spor sedanların tümü RWD platformlarına biniyor. Acura her zaman önden çekişli formülüne sadık kaldı ve SH-AWD’lerini bir seçenek olarak sunuyor. Yeni 2021 Acura TLX farklı değil, bu tasarıma ayak uyduruyor.

2021 Acura TLX iç tasarımı
2021 Acura TLX kokpit tasarımı

Bu tasarım seçimi ortalama tüketiciyi kandırmak için mi yapıldı? Muhtemelen hayır, çünkü çoğu alıcı bunu asla fark etmeyecek en azından kasıtlı olarak. Enine takılı, önden çekişli arabaların kısa kalın burunları olma eğilimindedir. Bilinçaltında, bu tasarım hilesi, altında ne olduğunu bilmeyen veya umursamayanlara için bile 2021 Acura TLX daha çekici bir tasarım olarak gelir.

Acura’nın tüm bunlar hakkında ne söyleyecek? Bir şirket temsilcisine “TLX’in uzun çizgi-aks oranının çok kasıtlı olduğunu ve tasarımcıların heyecan duyduğu bir galibiyet olup olmadığını” Sorduk. Ayrıca “Bu tasarımın TLX’e güzel arkadan çekiş oranlarını ve duruşunu verdiği” söyledik.

Sözcü, bu tasarımın “Ayrıca, sunulacak her iki motoru da paketlemek için alan sağladı. Önemli ölçüde daha fazla alana ihtiyaç duyan mevcut motorlar 2.0T ve gelecek 3.0T V6 olacak” dedi. “Ve ben oranlardan bahsederken, daha kompakt bir süspansiyon paketi olan çift salıncaklı süspansiyonu da ekledik, böylece kaput hattını indirmemize izin verdi. Çift salıncaklı kolun aynı zamanda önemli kullanım faydaları da var. ” diye ekledi.

2021 Acura TLX Önden Çekişli Yapısı
2021 Acura TLX Önden Çekişli Yapısı

Tüm spor sedanlar ve 2021 Acura TLX

TLX, tüm dünyada saf premium modellerden neredeyse premium modellere kadar güçlü bir arkadan çekişli rekabete sahiptir. Alman rakipleri arasında BMW 3 serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi bulunurken, diğer Asya teklifleri Infiniti Q50 ve Genesis G70; Cadillac CT5 ise tek Amerikalı. Peki Acura diğerleri ile rekabet edebilir mi? İlk incelemeler, gücün öncelikle ön tekerleklerde olduğudur. Acura TLX, rakipleri gibi her açıdan spor sedandır. Beklenmesi gereken elbette çift turbo V6 motorlu Type-S’dir. Önümüzdeki baharda çıkacak olan Type-S, performans odaklı niyetlerinin gerçek kanıtı olacak.

Yeni Acura TLX profilinin BMW 3 Serisi, Audi A4 ve Genesis G70 sedanlarla karşılaştırılmasına bir bakalım..

2021 Acura TLX
Acura TLX

Görünüşe göre, arkadan çekişli olmayan uygun bir spor sedan yapabilirsiniz. İlk incelemeler herhangi bir gösterge ise, yeni TLX Acura’nın harika sürücü arabaları yapımındaki yerini yeniden sağlamlaştırabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here