Alfa Romeo markasının ortaya çıktığı yıllardan beri muhteşem tasarımlara imza attığını biliyoruz. İtalyan ruhu her zaman tasarımdaki ruhunu korumayı başarıyor. Alfa Romeo’nun bu tasarımlarını Pininfarina, Bertone gibi ünlü stüdyolarda hazırlıyor. Bunun dışında bazı otomobiller ise ünlü tasarımcılar tarafından tasarlanıyor. Alfa Romeo 4C modelini ise Marco Tencone, Lorenzo Ramaciotti gibi ünlü isimler tasarladı.

Alfa Romeo 4C modeli ilk defa 81. Cenevre Otomobil Fuarında karşımıza çıktığında tüm otomobil severlerin hayran kaldığını belirtmemiz gerekiyor. Esasen bu model 2011 yılında Mille Miglia, Goodwood Festival of Speed ve Frankfurt Auto Show benzeri etkinliklerde konsept araç olarak karşımıza çıkmıştı. Alfa Romeo 4C modelinin üretime hazır versiyonu ise 2013 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılmıştı. Ekim 2013 yılında Asya, Avrupa, ve Amerika pazarında Satışa sunulmuştu. Maserati’nin Modena tesislerinde üretilen bu model için yıllık 2.500 adet hedefi verilmişti.

İtalya’nın Gözde Modeli Tasarım Detayları

alfa romeo 4c
Alfa Romeo 4c

İtalya’nın Gözdesi Alfa Romeo 4C modelinin önemi tabii ki tasarım detaylarından geliyor. Özellikle oldukça estetik bir tasarıma sahip olan radyal jantları ile hiçbir otomobilde olmayan farklı bir görünüm sağlıyor. Ayrıca bu jantlar radyal açıda olması sebebiyle hem güvenilir hem de daha hafif hale geliyor. Aracın havalandırma ızgaralarından en arka kısmına kadar uzanan çıkıntılı tasarım ve patlak göz farlar onu oldukça eşsiz hale getiriyor.

Italya’nın gözde modelinin hafifliği ve tamamen karbon malzemeden meydana gelen şasisi en çarpıcı özelliklerden biri oldu. 2013 yılında Nürburgring’te yarışan 4C, 21 km uzunluğa sahip pisti 8.4 dakika 4 saniye ile tamamladı. Boş ağırlığı 1.118 olan 4C’nin ağırlık dağılımı ise arkada toplanıyor.

Donanım ve Performans

Oldukça hafif bir araç olan Alfa Romeo 4C modeli ayrıca güçlü bir motor bloğuna sahiptir. 1.8 litre hacmindeki turbo şarjlı dört silindir motor bloğu ile 237 HP ve 350 Nm tork üretebiliyor. Ek olarak 6 ileri otomatik şanzıman sayesinde 0’dan 100 km/h hıza yalnızca 4.5 saniyede ulaşabiliyor. Nürburgring pistini 8 dakikada bitirebilmesinin yegâne nedeni altı ileri TCT çift kavrama şanzıman sistemidir. Bu sistem sayesinde, gaz tepkilerine oldukça hızlı yanıt verebiliyor.

Oldukça hafif ve hızlı olan bu araca sahip olmak ister miydiniz?

Sıfır Kilometre Alfa Romeo Model ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here