Goodyear, yeni bir ortaklığa gitti. Otonom kamyonlarla dağıtım hizmeti veren Gatik ile ortak oldu. İş ortakları, Goodyear’ın SightLine teknoloji sayesinde daha güvenli bir taşımacılık hedefindedir.

Goodyear ve Gatik İşbirliği

Goodyear’dan gelen açıklamalar doğrultusunda; bu teknoloji sayesinde güçlendirilmiş akıllı lastikler, lastik ve yol arasındaki sürtünme potansiyelini tahmin edecek. Ayrıca iş ortağı Gatik’in otomatik sürüş sistemine gerçek zamanlı olarak bilgi verecek. Bu çalışma kapsamında bir lastikten elde edilebilecek faydayı maksimum seviyesine çıkacak. Aynı zamanda bu çalışma ile Gatik, müşteri memnuniyetini ve verimliliği B2B kısa mesafe pazarında artırmayı hedefliyor.

Goodyear ve Gatik

Goodyear’ın Global Operasyonlar ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Helsel konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Helsen, “Lastik, aracın yere temas eden tek parçasıdır ve bu yeni veri karmaşıklığı seviyesi, araca hayati bilgileri ileterek güvenliği ve performansı” yükseltir dedi. Ayrıca “Bu, lastiği yalnızca temel, geleneksel görevini yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda yeni veri ve bilgilerin bir bağlantı noktası olacak şekilde geliştirmeye yönelik bir başka adımdır” diye belirtti.

Gatik’in Teknolojiden Sorumlu Başkanı ve Kurucu Ortağı Arjun Narang ise, “Gatik olarak, müşterilerimize güvenlik, verimlilik ve performans konularında sektör standartlarını yükseltmeye devam eden bir çözüm sunmaya kendimizi adadık. Goodyear’ın çığır açan SightLine teknolojisini kullanmak, bu ilkeleri hayata geçirmemize yardımcı oluyor ve bugün orta kilometrede daha fazla değer sunmamızı ve güvenliği artırmamızı sağlıyor” dedi.

Goodyear, SightLine Teknolojisi

Goodyear ve Gatik

Gatik, Goodyear’dan eş zamanlı elde ettiği veriler sayesinde filolarının; operasyonel tasarım alanındaki zorlu koşullara daha güvenli cevap vermesini sağlayacak. Ayrıca bu teknoloji sayesinde lastiğin pek çok durumu ölçüyor. Örneğin;

  • Yükü
  • Sıcaklığı
  • Şişirme basıncı
  • Aşınma durumu

Bu bilgileri gerçek zamanlı olarak; yol-hava şartları bilgileriyle birlikte, tescilli kauçuk sürtünme modellerini bir araya getirir. Bu sayede lastik-yol sürtünme potansiyelini tahmin eder. Ayrıca bu veriler; “otonom araçlar için yol planlama ve güvenli sürüş hızı, araç hızlanma limitleri ve araç takip mesafesi için öneriler sağlama açısından kritik bir bilgi olarak öne çıkıyor.” Aynı zamanda bu teknolojinin mobilite pazarında iyi işler yapılacağının altını çizdiler.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Goodyear İş Makineleri İçin Yeni Bir Lastik Serisi Üretti” başlığımıza göz atmayı unutmayın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here