Jaguar elektrikli araç konusunda gelecek planlarını ilkbaharda duyuracak. İngiliz otomobil üreticisi, elektrikli otomobillere geçişte öncü markalar arasında bulunmakta. Şirketin EV’ler konusunda ilk adımı ise 2018’den bu yana üretimde bulunan I-Pace modeli olmuştu. Artık şirket için yeni bir gelecek belirleme vakti geldi. Buna göre Jaguar, elektrikli araç planlarını önümüzdeki aylarda paylaşacak. Jaguar’ın geçen yılın Kasım ayındaki geçici CEO’su Adrian Mardell, bu konuda bir açıklama gerçekleştirmişti. Mardell, şirketin Project Panthera adını verdiği bir marka dönüşüm projesi içerisinde olduğunu belirtmişti. Ardından ise gelecek 3 veya 6 ay içinde yeni model serilerinin tanıtıma çıkacağından bahsetmişti. Buna göre bu vaktin dolduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten bir kaç ay içerisinde bahsedilen bu modellerin ve planların karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan gelin diğer detaylara biraz göz atalım.

Jaguar Elektrikli Araç Geleceğinin İlk Ürünü 2025 Yılında Karşımıza Çıkacak

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, elektrikli araç planlamalarını bir kaç ay içerisinde bizlerle paylaşacak. Bu planlamalar ise şirketin özellikle EV konusunda gelecek rotasını çizecek. Buna göre markanın gelecek vizyonunun ilk seri üretimi de 2025 yılında karşımıza çıkacak. Hatta bunun için otomobil üreticisi şirket, ortaklık bile kurdu. Buna göre Jaguar ile Magna arasında ortaklık anlaşması yapıldı. Son olarak ise şirket,  NVIDIA ve Wolfspeed ile de ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu doğrultuda ortaklık yapılan şirketlere baktığımızda Jaguar’ın gelecek vizyonunun kesinlikle heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz.

Jaguar elektrikli araç
2024 Jaguar I-Pace

Markanın gelecekteki EV planları doğrultusunda nasıl bir ürün gamı oluşturacağı ise tam olarak belli değil. Fakat şirketin tanıtacağı modellerin 3 tanesinin SUV olacağı kesin olarak biliniyor. Bu 3 SUV modeli de Jaguar’ın yeni geliştirilmiş platformu üzerinde inşa edilecek. Bahsettiğimiz bu platformun ise 800 voltluk bir mimari olacağı söylenmekte. Ayrıca  bulut bağlantısı ve gelişmiş yarı özerk işlevler için gereken tüm teknolojiye de sahip olacağı belirtiliyor. Tüm bu detaylara göre sizler Jaguar’ın gelecek planlamaları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Jaguar Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here