2022 Honda Accord; motor, özellikler, iç mekan… SUV’ler ve crossover’lar bu günlerde bir adım öne çıktılar, artık her yerde görebiliyoruz. Ancak insanların gözden kaçırdıkları şey muhteşem 2022 Honda Accord sedanı. Accord, ortalama kompakt crossover’ınızın yapabileceği çoğu şeyi yapabilir. Ayrıca hızlı yol tutuşu, sürücüsüne virajlı bir yolla karşılaşmaları durumunda daha fazla heyecan verecektir. İki turboşarjlı motor ve günlük işe gidip gelmede daha verimli bir dönüş sağlayan bir hibrit güç aktarma organı sunulmaktadır. Accord geniş bagajı ve dört yetişkinin rahatça dinlenmesi için yeterli alana sahiptir. Kapsamlı standart sürücü yardım özellikleri ve sezgisel bilgi-eğlence sistemi ile daha da iyi hale getirilmiş ideal bir yol seyahat ortağıdır.

2022 Honda Accord Motor, Şanzıman ve Performans

Seri, 192 beygirlik turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli motorla başlıyor. Ancak bizim favorimiz 252 beygirlik turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor. Bu motor piramidinin tepesinde oturuyor ve neredeyse 10 vitesli otomatik vitesle geliyor. Her iki motor da sorunsuz güç sağlayıcılarıdır. Ancak 2.0 litrelik, birinci viteste ön lastikleri kolayca döndürebilecek bir güç akışı sunuyor. Hibrit de mevcuttur ve dört silindirli bir benzinli motor ve iki elektrik motoru tarafından desteklenmektedir. Accord’un şasisi iyi sıralanmış ve sürücüyü arabayı minimum miktarda gövde yuvarlanması sergilediği köşelerde sert bir şekilde itmeye teşvik ediyor. Direksiyon, bu sınıftaki bir araca yakışacak şekilde hafif tasarlanmıştır. Ancak yoldan biraz daha fazla geri bildirim iletse sorun olmazdı. Accord’un sürüşü sıkı bir şekilde kontrol edilir ancak asla sert değildir. Bu da bir spor sedan ile pratik bir aile arabası arasında kazanan bir denge kurmasına yardımcı olur.

2022 Honda Accord; Motor, Özellikler, İç Mekan

İç Mekan, Konfor ve Kargo

Accord’un iç mekanı şaşırtıcı derecede geniştir. Ayrıca özellikle arka koltuktaki yolcular Accord’da neredeyse diğer tüm orta boy sedanlardan daha rahat olacaktır. Honda’nın seçeneksiz trim yapısı, özellikleriyle ilgili çoğu kararın sürücü için verildiği anlamına gelir. Ancak neredeyse her Accord’un yakışıklı iç mobilyaları ve en azından bazı yaratıcı konforları vardır. Üst Touring döşemesi, ısıtmalı ve soğutmalı deri ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar ve bir baş üstü gösterge ile baştan sona süslenmiştir. Bununla birlikte, daha düşük donanım seviyelerinin kendi cazibeleri vardır. Bunların arasında Honda’nın çekici ve konforlu kumaş koltukları ve iç döşemeleri yer alıyor. Accord’un 17 fit küp kargo alanı, sınıfındaki bir sonraki en iyi otomobili geride bırakmakla kalmıyor. Aynı zamanda Accord hibrit, elektrikli güç aktarma bileşenleri nedeniyle herhangi bir kargo alanı kaybetmiyor.

2022 Honda Accord; Motor, Özellikler, İç Mekan

Standart Accord, arka koltuklar katlanmış haldeyken diğer rakiplerine oranla daha fazla iki taşıma çantası taşıyor. Accord’un iç depolama alanı ve düzeni, sınıfındaki diğerleriyle karşılaştırıldığında biraz daha geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Ancak yine de Accord, çoğu sürücünün temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

Tüm modellerde standart olarak dokunmatik bilgi-eğlence ve 8.0 inç ekran bulunur. Apple CarPlay ve Android Auto özelliğinin yanı sıra Bluetooth ve USB bağlantısı da kart genelinde mevcuttur. Sistemi hızlı, çekici ve kullanımı kolay bulduk; düşük teknolojili insanlar bile bunu sezgisel bulmalıdır. Honda, EX-L modelinde 450 watt’lık bir amplifikatöre sahip 10 hoparlörlü birinci sınıf bir ses sistemi sunar. Ancak daha düşük Accord’larda dört veya sekiz hoparlörlü bir sistem bulunur.

2022 Honda Accord; Motor, Özellikler, İç Mekan

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG

Accord’un bu son versiyonu, önceki neslin V-6 ve doğal emişli dört silindirli motorlarını bir çift küçültülmüş turbo fours lehine karıştırdı. Ve sonuçlar genellikle olumlu. Her iki motor da gerçek dünyadaki otoyol yakıt ekonomisi testlerinde güçlü sonuçlar verdi. Otoyol döngülerinde, 10 vitesli otomatik şanzıman ile Accord Touring 2.0T, 35 mpg sundu. Ve ayrıca kendi EPA otoyol derecelendirmelerini en iyi şekilde kullandı. Accord hibrit, EPA tarafından toplam 47 mpg’ye kadar derecelendirilmiştir. Ayrıca Accord’un yakıt ekonomisi hakkında daha fazla bilgi için EPA’nın web sitesini ziyaret edin.

2022 Honda Accord; Motor, Özellikler, İç Mekan

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Bir dizi standart sürücü yardımı özelliği, otomatik acil frenleme ve şeritte kalma yardımı da dahil olmak üzere her Accord’a önemli çarpışmadan kaçınma teknolojilerini yerleştirir. Ancak bu, güvenlik teknolojisinin her parçasının standart olduğu anlamına gelmez. Kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı ve park sensörleri hala ekstra ücrete tabidir.

Anlaşmanın çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ( NHTSA ) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü ( IIHS ) web sitelerini ziyaret edin. Temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • Standart otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımcısı
  • Standart adaptif hız sabitleyici

İkinci El Honda Accord İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here