2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe incelemesi… BMW 4 Serisi Gran Coupe, 2022 serisine geri dönüyor. Hatchback özelliği ile sedan konforu sunan bir işlevsellik karışımı, 4 kapılı coupe’nin turboşarjlı motor seçenekleri de direksiyon başında bol miktarda performans eğlencesi sağlıyor.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe Hatchback Mi?

BMW 4 Serisi, 2022 için üç şekilde sunulan kompakt bir spor lüks otomobildir. Bu 4 Serisi otomobiller Cabrio, coupe ve Gran Coupe. Sedan ister misin? Adı 3 BMW Serisi.

Şimdi, “açılabilir” ve “coupe” terimleri kesinlikle tanıdık görüntüleri çağrıştıracaktır. Birinin kaybolan bir hardtopu, diğerinin sabit bir çatısı ve iki kapısı var. Ancak Gran Coupe nedir? Muhtemelen pek çok şey.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe İncelemesi

4 Serisi Gran Coupe, bir sedan gibi dört kapıya sahiptir. Ancak hatchback gibi bir liftback arka açıklığı vardır. Ama dahası var! Çarpık tavan çizgisi nedeniyle araç aynı zamanda coupe benzeri bir profili çağrıştırıyor. “Bu şey nedir?” sorunu cevaplayalım: Coupe-sedan-hatch, en azından söylemek gerekirse, mükemmel bir kemik yapısına sahiptir.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe Sıfır Fiyatları

Model Eylül Fiyat
(2021MY)
Ekim Fiyat
(2021MY)
Kasım Fiyat
(2021MY)
Yeni BMW 420i Coupé Edition M Sport Benzin Otomatik 847.600 924.800 1.000.400
Yeni BMW 430i Coupé Edition M Sport Benzin Otomatik 1.169.600 1.276.600 1.381.400
Yeni BMW 420i Gran Coupé Edition M Sport Benzin Otomatik 1.093.200
Yeni BMW 430i Cabrio Edition M Sport Benzin Otomatik 1.302.500 1.422.700 1.538.200

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe İncelemesi

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe İncelemesi;

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe; İç Tasarım, Konfor ve Fayda

Tüm 2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe modelleri için SensaTec suni deri Spor koltuklar standarttır. Kontrast dikişli döşeme artık ekstra yumuşaklık için deliklidir. Vegan deri, çoğunlukla koyu dört tonda sunulurken, hakiki Vernasca deri paletine kirli beyaz bir renk katıyor.

Koltuklar sağlam ve konforludur. Ayrıca eve uzun yoldan gitmeye ve dinamik bir yoldan geçmeye karar verdiğinizde çok sayıda destekleyici ekipman ile donatılmıştır. Özellikle orta konsolda yükseltilmiş dizliklerle donatılmıştır. 430i sahipleri bunları M Sport paketinin bir parçası olarak ekleyebilir.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe İncelemesi

4 Serisi Gran Coupe’nin iç kısmı, orta konsoldaki saklama üst kısmı ve kapı panelleri gibi birçok yumuşak temas noktasıyla iyi bir şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca spor deri direksiyon simidi ellerinizde sağlamlık hissi uyandırır. 4 Serisindeki uzun sürüşler, yukarıda belirtilen dolambaçlı yolların çoğunu yapmazsanız, olduğundan daha kısa ve gövde üzerinde daha az yük hissedecektir. Açılır tavan, çift bölgeli klima kontrolü, ve elektrikli ayarlanabilir koltuklar standarttır. Ayrıca anahtarsız giriş gibi diğer olanaklar da her gran coupe’de mevcuttur.

BMW, iç mekanda düğmeler konusunda tutucu bir yaklaşım benimsiyor. Ancak merak etmeyin hala birkaç tane var. Araca kısa bir süreliğine sahip olduğunuzu varsayalım. Diğer birçok araçtaki gibi birden fazla ayar ekranını karıştırmak ve bir kullanıcı profili oluşturmak zorunda değilsiniz. Hatta telefonunuzu bağlamak vb. gerekmeden klima kontrolü ve ses ayarlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe İncelemesi

Araca yabancı olmak, araç içi işlevlerinin kullanılmasına zarar vermez. BMW’nin iDrive sistemi ve kontrol düğmesi için aldığı tüm işleme rağmen, işlem yalnızca sizin yaptığınız kadar karmaşıktır. Ancak 4 Serisinde gereğinden fazla plastiktik mevcuttur. iDrive denetleyicisi, direksiyon simidi kadar sık ​​kullanılır ve eşit derecede yüksek kalite hissi verir.

Bilgi-eğlence, Teknoloji ve Güvenlik

Bu iDrive sistemi hakkında 2022 BMW 4 Serisi Gran Coupe’de standart olarak Live Cockpit Professional bulunuyor. Ayrıca diğer 4 Serisi coupe ve dönüştürülebilir modellerde Live Cockpit Plus standarttır. Ancak coupede bunun bir yükseltmesi olan Pro sürümü, 12,3 inç dijital gösterge paneli ile gelir. Bunun yanı sıra 10,25 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve iDrive 7’deki en son telematik içerir. Navigasyon, Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu vardır. Ayrıca USB bağlantı noktaları ve 4G LTE bağlantısı gibi multimedya sistemi de birçok dijital hizmet sunuyor.

Kullanıcı arayüzü ile entegrasyon da çok önemli bir noktadır. Bir akıllı telefona bağlanırken, uygulama bilgilerine yalnızca bilgi-eğlence ekranından erişilmesi yerine, veriler IP veya isteğe bağlı baş üstü ekranında da görünecektir. Bu, birden fazla sayfaya sahip 10,25 inçlik bir ekranda arama yapmak yerine kişinin gözlerini yoldan ayırmamasını sağlar. Amazon Alexa ve Apple Siri’den Google Haritalar ve WhatsApp’a kadar ilgili bilgilerin yönetimi daha kolaydır.

Dahası güvenlik teknolojisinde de eksiklik yok. 2022 4 Serisi Gran Coupe, Aktif Sürüş Asistanı güvenlik özellikleri paketi altında standart gelişmiş sürüş yardım sistemleri (ADAS) ile birlikte gelir. Bunlara şeritten ayrılma uyarısı, hız sınırı yardımı ve aktif kör nokta uyarısı dahildir. Ayrıca arka çapraz trafik uyarısı ve arkadan çarpışmadan kaçınma da dahildir. Ayrıca otomatik uzun huzmeli uyarlanabilir ön farlar, arka görüş kamerası, uyarlanabilir hız sabitleyici ve yaya/bisikletçi algılamalı ön çarpışma uyarısı da standarttır.

Gran Coupe için mevcut olan iki isteğe bağlı güvenlik paketi, daha da fazla yarı otonom ADAS özelliği sunar. Bunlardan biri Dur & Kalk özellikli uyarlanabilir hız sabitleyicidir. Bir diğeri ise otomatik park yardımıdır. Ayrıca şerit merkezleme, 360 derecelik surround kamera görüntüleri ve daha fazlasını içerirler. BMW’ye göre, 2022 4 Serisi Gran Coupe için standart ve isteğe bağlı ADAS özellikleri toplam 40 civarında.

İkinci El BMW 4 Serisi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here