Mercedes-AMG E 63 , dünyanın en yetenekli performans otomobillerinden biridir.

AMG Tarihçesi

AMG markası, iki mühendis; Hans Werner Aufrecht ve Erhard Melcher’in en iyi performans markalarından birinin temellerini atarak ‘Aufrecht Melcher Großaspach’ı kurduğu 1967 yılına dayanıyor. AMG, 300 E ‘Hammer’, C 63 ve SLS AMG dahil olmak üzere otomotiv simgelerini bünyesinde barındırmaktadır. E 63, özellikle S spec, tüm zamanların en iyileri listesine dahil oldu ve bugünün süper sedanından beklenenleri bir araya getirdi.

e 63

3.nesil Mercedes -AMG E 63, 2016 yılında piyasaya sürüldü. E 63 4Matic +, AMG Ride Control, Air Body Control havalı süspansiyon, 19 inç alaşım jantlar, gümüş fren kaliperleri, çift borulu egzoz sistemi, mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel, ön spor koltuklar, Nappa deri iç mekan ve bir çift 12.3 inç ekran içerir.

E 63 4Matıc ise, 20 inç alaşım jantlar, elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel, kırmızı fren kaliperleri, dinamik motor yatakları ve daha fazla iç mekan opsiyonları içermektedir. Amiral gemisi Edition 1, siyah 20 inç alaşım jantlara, benzersiz bir boya kaplamasına ve diğer iç ve dış kozmetik opsiyonlara sahiptir.

e 63

E 63 motor seçenekleri, performans ve sürüş

AMG’nin son 50 yıldaki tüm deneyimini bir V8 dört kapılı sedanın tamamen modern bir yorumunu yaratmak için topladığına dair bir his var. Yarış modunu seçin, çekiş kontrolünü kapatın ve vites kollarını kendinize doğru çekin ve Drift modu devreye girer. Birdenbire dokuz ileri otomatik şanzıman otomatik olmayı durdurarak vites değişimlerinden sizi sorumlu tutar ve ESP güvenlik ağını kaldırır.

e 63

Motorlar

E63 AMG’nin 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motoru 563bhp ve 750Nm tork üretiyor ve 155mph ile sınırlı bir azami hıza ulaşmadan önce 3.5 saniyede 100kmh’ye çıkmasını sağlıyor. E 63 S, muhtemelen en popüler modeldir. 604 bg ve 850Nm’lik devasa bir tork sağlar. En yüksek hız 155mph ile sınırlıdır, ancak her iki durumda da isteğe bağlı bir AMG Driver’s Package 186mph’lik en yüksek hızın kilidini açacaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here