Tesla, araçlarında normalde oyun destekli bir bilgi-eğlence sistemine sahip değil. Ancak bir firma bu sorunu gidermek için çalışıyor.

Tesla Modellerinde Bilgi-Eğlence Sistemi

Tesla araçlarında şu anda halihazırda Apple CarPlay desteği yer alıyor. Bunun yanı sıra Tesla Steam adı verilen oyun platformunu da modellerine entegre etmenin yollarını arıyor.

Şu an Tesla Model 3 ve Model Y araçlarda oyun desteği yer almıyor. Ancak bu sorunu çözmek amacıyla farklı bir firma çalışmalara başladı. Firmanın amacı aracın arka koltuklarına bir ekran eklemek.

Bu sayede arka koltukta oturan yolcular Netflix izlemekten oyun oynamaya kadar pek çok işini bu ekran üzerinden görebilecek.

Tesla Model 3 ve Model Y Araçlarında Oyun Destekli Yeni Nesil Bilgi Eğlence Sistemi

Hansshow adlı firmanın yeni geliştireceği ekranın boyutu Tesla araçlarında yer alanlardan daha az çözünürlük sunmakta.

Firmanın yeni geliştireceğe bilgi-eğlence sisteminin boyutu 8 inç. Ekran çözünürlüğü ise 1280x720p. Bu bilgi-eğlence sistemi hem Apple CarPlay hem de Android Auto’yu destekliyor.

Ekran bunun yanı sıra Tesla’nın OBD bağlantı noktasına takılırsa bilgi-eğlence sisteminin bazı işlevlerini arka koltukta oturan yolcularına kontrol etmesini olanak sağlıyor. Yolcular bu sayede klimanın sıcaklığını ve fan hızlarını ekran  üzerinden ayarlayabiliyor.

Bunun yanı sıra arka koltuklar bu ekran üzerinden ayarlanabiliyor. Tablet Android işletim sistemine sahip. Kullanıcılar bu sayede tablete Google Play Store üzerinden uygulamalar yükleyebiliyor. Bu ekrana Netflix yükleyip yolcular film izleyebilirler.

Yeni Nesil Bilgi-Eğlence Sistemi Uyumlu Tesla Modelleri

Şu an için Hansshow firmasının geliştirdiği yeni nesil oyun destekli bilgi-eğlence sistemi Model 3 ve Model Y araçlar ile uyumlu.

Hannshow firması 2017 model yılından sonra üretilen Model 3 araçlarının bu sistemle uyumlu olduğunu söyledi. Model Y araçlarının ise 2020 yılından sonra üretilen modellerin bu sistemle uyumlu olduğunu ifade etti.

Dahili bu ekranın fabrika çıkışlı fiyatının ise 699 dolar olduğunu da ayrıca belirtelim.

2. El Tesla Model Araçlara Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here